ARTS PLÀSTIQUES

Anna Solans guanya el 1r Concurs de Cartells de la Germandat de Sant Sebastià

L'obra guanyadora serà la imatge oficial del programa de festes de l’edició 2021
S de Sant Sebastia-Anna Solans-creativadisseny- 2021
photo_camera Cartell guanyador, obra de la dissenyadora Anna Solans /GSS

La dissenyadora urgellenca Anna Solans ha guanyat, aquest dimarts, el 1r Concurs de Cartells de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell. L'obra guanyadora porta per títol "S de Sant Sebastià" i segons ha explicat la pròpia autora "la S la conformen els socis de la Germandat, destacant els cantaires de les Caramelles amb barretina vermella, una de les activitats de la centenària entitat solidària". El cartell utilitza els colors corporatius del logotip de l'entitat de Socors Mutus, predominant el verd.

La Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell havia convocat el 1r concurs de cartells per tal de seleccionar la imatge oficial del programa de festes de l’edició 2021. La Germandat de Sant Sebastià pretén d’aquesta manera estimular la creativitat i la participació d’artistes pirinencs i fomentar la difusió de la seva obra. El jurat ha estat format per un membre de la junta de la Germandat de Sant Sebastiàel regidor de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Carlos Guàrdia, i la professora d'arts plàstiques, Berta Oromí, en representació de l'Escola Municipal d'Arts Plàstiques de la Seu d'Urgell. Per a l’avaluació, el jurat ha tingut en compte especialment l’originalitat de la proposta, la composició, l’impacte visual i la claredat del missatge, així com l’ús d’elements relacionats amb la festivitat de Sant Sebastià i la cultura pirinenca.

anna_solans_pomares001

(Foto: La dissenyadora Anna Solans és una apassionada de la natura/creativa)

Anna Solans, dissenyant des del Pirineu

Anna Solans Pomares va néixer a la Seu d'Urgell. És Graduada en disseny gràfic per l’escola BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona. Va ampliar durant un any els seus estudis en el camp de maquetació editorial. Durant l’últim any de carrera s’incorpora al mercat laboral treballant a Barcelona, i més endavant, durant tres anys, a Andorra. Col·labora en diversos estudis i agències de disseny, adquirint una notable experiència, fins que el 2009 funda l’estudi de disseny i comunicació gràfica, Creativa.

Actualment col·labora amb diferents professionals per tal d’oferir un servei de disseny complet. A través de www.creativadisseny.cat elabora projectes corporatius, marques, campanyes, cartells, revistes i llibres editorials, stands i fires..., i tot allò que es pot oferir des del món del disseny gràfic.

S de Sant Sebastia-Anna Solans-creativadisseny- 2021

150 anys d'història

Fa més d'un segle i mig, un grup d'urgellencs es van unir per fer front a l'epidèmia de còlera que s'estenia arreu del país: van ser els fundadors de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell. Van crear una societat de socors mutus, amb una junta de socis i una caixa comuna per ajudar econòmicament i logísticament els malalts i les seves famílies.

La Germandat de Sant Sebastià actualment supera els 800 socis i impulsa diverses iniciatives culturals i ciutadanes, destacant la important recuperació de les tradicionals ‘Caramelles’ de Pasqua, amb prop de 100 cantaires. També participa en la processó de Divendres Sant, en l’Estudiantina del Carnaval i en d’altres manifestacions populars i folklòriques. La solidaritat i l’ajuda mútua ha estat, des de la seva fundació, un element clau de la raó de ser de la centenària entitat urgellenca.