06.07.2022 |
Viure als Pirineus

Castellciutat acull el concert d'Andreas Prittwitz dins el FeMAP

El FeMAP complementarà l'oferta musical de Castellciutat, Bossòst, la Margineda i l'Estany de Gento amb sis sessions GastroFilm on es podran degustar productes alimentaris elaborats artesanalment en diferents llocs del Pirineu.

 

gastro_puigcerda
Imatge del GastroFilm.
Castellciutat acull el concert d'Andreas Prittwitz dins el FeMAP

L'Hotel El Castell serà l'escenari del concert del Festival de Música Antiga del Pirineu d'Andreas Prittwitz amb la Lookingback Baroque Orchestra. L'esdeveniment serà avui dimecres a les 10 de la nit.

El programa inclou obres de G. Sammartini, J. S. Bach, A. Vivaldi, H. Purcell i F. Geminiani. Andreas Prittwitz és un virtuós de la flauta de bec i un explorador inquiet de noves i personals sonoritats. En aquest concert a Castellciutat, interpretarà la música original del barroc (en format de corda, baix continu i solista), amb una versió de la mateixa, basada en elements moderns com la improvisació del jazz o la tímbrica d'instruments contemporanis com el clarinet o el saxo. Amb aquest repertori pretén demostrar que no existeixen límits tècnics, estètics, ni temporals quan es tracta de reinventar.

També es podrà gaudir del concert el dijous dia 23 a l'Esglèsia de la Purificació de Bossòst. A més, hi haurà una visita gratuïta amb guia a l'esglèsia, que és un edifici de planta basilical del segle XII.

A Andorra La Vella també es faran concerts del FeMAP. Dijous 23 de juliol a les 9 de la nit Trença Ensemble i Aina Martín duran a terme un concert titulat A l'ombra del Duomo de Florència al Jaciment de la Roureda de la Margineda.

Un dels concerts estrella és el que es farà dissabte dia 25 a d'alt de l'Estany de Gento. El programa constarà de la interpretació d'obres de Francesco Landini, i de Paolo, Andrea i Lorenzo da Firenze, per la polifacètica soprano Aina Martín i els components de Trença Ensemble. Aquesta interpretació pretén trasportar als assistents a la Itàlia renaixentista, dibuixant-los el panorama musical de la Florència del Trecento.

Sessions GastroFilm

El FeMAP complementarà tota aquesta oferta musical amb sis sessions GastroFilm. En aquestes sessions es podran degustar productes alimentaris elaborats artesanalment en diferents llocs del Pirineu: vins, embotits, formatges, galetes i cerveses pròpies de cadascun dels llocs. La degustació anirà guiada amb les explicacions de cada productor que acompanyaran la projecció d'un documental de 30 minuts sobre antics cants religiosos a l'Alt Pirineu, gràcies a la col·laboració de Mostremp, Mostra de Cinema Rural del Pallars. Les sessions s'iniciaran el proper diumenge dia 26 a Tremp i continuaran el dia 27 a Sort, el 28 a La Pobla de Segur, el 29 a La Seu d'Urgell i finalitzaran el dijous dia 30 a Puigcerdà.

 

Castellciutat acull el concert d'Andreas Prittwitz dins el FeMAP
Comentarios