Cinema a la fresca amb el film 'Barcelona Knockout'

La sessió del cineclub de la Seu d'Urgell serà dimarts 28 de juliol a les 22h a la plaça del Carme.

El cineclub de la Seu d'Urgell projectarà demà dimarts 28 de juliol el film 'Barcelona Knockout' de Puri Jagannadh, una pel·lícula de Bollywood rodada a Barcelona. La sessió serà les 22h a la plaça del Carme..

Bollywood és el nom que rep la producció cinematogràfica de caràcter comercial i bàsicament realitzada en llengua hindi. Aquest nom prové de la combinació entre "Bombai" i "Hollywood”.

És una de les poques indústries cinematogràfiques que no han de patir per la competència americana, ja que és un dels pocs lleures accessibles tant per la massa urbana desarrelada com pels camperols de les zones rurals aïllades. Per altra banda, aquestes pel·lícules intenten participar en la cohesió social d'un país que sovint està a la vora de l'explosió.

Des dels anys 1920, Bombai és la primera capital cinematogràfica del món. En els seus estudis s'hi creen històries que fan somniar 150 milions d'indis cada setmana; distribuïdes principalment en hindi, la sola llengua entesa per la meitat de la població, són pel·lícules que sedueixen les sensibilitats del país sencer, des de l'Himàlaia fins a les províncies del sud.

En aquesta pel·lícula, Akanksha és una estudiant de psicologia que arriba a Barcelona per continuar la seva carrera. Al pis que ha llogat troba un diari d’una tal Komali, una altra noia índia, en què explica la seva relació amb Sanju, un músic de carrer. Accidentalment, l’Akanksha coneix Sanju.

Barcelona Knockout és una pel·lícula carregada d'acció, humor i música. En aquest cas, amb la peculiaritat d'estar rodada íntegrament a Barcelona. Dels llocs més emblemàtics de la ciutat sortiran inesperats ninjes i balls de Bollywood al compàs de música índia, pop, òpera alemanya i una divertida versió del “Borriquito como tú” d'en Peret.

Anar al cinema a l’Índia és un esdeveniment social de primera magnitud i els espectadors participen activament amb la pel·lícula. El cinema indi ofereix un ampli ventall de gèneres i té un gran nombre de superestrelles que són venerades dins i fora de les seves fronteres. Un aspecte essencial del cinema de Bollywood és el de les escenes musicals. En cada pel·lícula s'hi troben cançons i danses que barregen sovint les coreografies i la música tradicionals amb música pop i coreografies occidentals.