CINEMA

La 8a edició del CurtÀneu creix amb la projecció de 65 curtmetratges en diferents espais de les Valls d’Àneu

Del 8 al 12 de novembre CurtÀneu aproparà el cinema i els curtmetratges als habitants de les Valls d’Àneu
CurtAneu 2022
photo_camera Edició anterior del CurtAneu, la Mostra Internacional de curtmetratges a les Valls d’Àneu / curtaneu.cat

CurtÀneu, la Mostra Internacional de curtmetratges a les Valls d’Àneu, creix en la seva vuitena edició amb la projecció de més curts, la celebració de més sessions i l’organització de més activitats a diferents espais de les Valls d’Àneu.

CurtÀneu projectarà durant cinc dies 65 curts reconeguts per la crítica i festivals de referència nacional i internacional. Les sessions tindran lloc a diferents espais de les Valls d’Àneu com la Casa de l’Ós a Isil, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, l’Auditori de MonNatura Pirineus i el Centre d’Interpretació de la Vila Closa d’Escaló, entre d’altres espais a Espot, Esterri d’Àneu i València d’Àneu.

Els films que es projectaran són ficció, animació i documentals de temàtica variada, molts d’ells vinculats al medi ambient, l’esport i el món rural. Destaquen Yegua, candidata als propers premis Goya; Anima Animae Animam, guanyadora del festival Choreoscope 2022; Airbone, millor curtmetratge d'animació a Filmets 2022; Loop, millor animació als Goya 2023; Arrels, premi jove a Mostremp 2023; Feeling Through, nominada als Premis Oscar 2021; i els documentals 20 anys del PNAP (Parc Natural de l’Alt Pirineu) i Espais de Memòria Històrica del PNAP.

CurtAneu 2022
Edició anterior del CurtAneu, la Mostra Internacional de curtmetratges a les Valls d’Àneu / curtaneu.cat

Per primera vegada, CurtÀneu acollirà també una sessió dedicada als premis VOC (Versió Original en Català) organitzats per Òmnium Cultural amb l’objectiu de destacar produccions catalanes i en català i fomentar el cinema i la llengua locals.

En aquesta edició també es posa en marxa el Curtast, tast gastronòmic per posar en valor els productes i la cuina pallaresos i que se celebrarà dissabte 11 de novembre al vespre.

Futpollastres, el curt dels alumnes d’infantil i primària que vol repetir l’èxit de ‘SOS’

CurtÀneu estrenarà Futpollastres, el curt realitzat el curs 2022-2023 pels alumnes d’infantil i primària de l’escola La Closa d’Esterri d’Àneu i que se centra en un grup de pollastres que volen jugar un partit de futbol i no tenen pilota.

Els alumnes van treballar durant mesos i de forma col·lectiva el guió, els decorats, la fotografia, la música i el muntatge del curt, entre d’altres, sempre sota la direcció d’Irene Obiols de Desoris.

Futpollastres s’emmarca en el projecte ‘Fem un curt’, impulsat per l’Associació Cineasta Curtaneu per promoure la producció audiovisual en les noves generacions i fomentar la competència lingüística audiovisual dels alumnes, la creativitat i el treball en equip. El projecte es va posar en marxa el curs 2021-2022 amb la creació col·lectiva del curtmetratge ‘SOS’, projectat a CurtÀneu 2022 i seleccionat als festivals FIC-CAT 2O23 I a Mostremp 2023.

CurtÀneu en el circuit de festivals de cinema

L’ambaixador d’aquesta vuitena edició de CurtÀneu és Loránd János, director del Choreoscope Barcelona Dance Film Festival i professor de dansa de l’Insititut del Teatre de Barcelona. La seva participació a CurtÀneu posa de relleu la consolidació de la mostra en el circuit català, ja que que compta amb festivals col·laboradors referents com el FILMETS Badalona Film Festival, BCN SPORTS FILM, Choreoscope Barcelona Dance Film Festival, Mostremp i el Suncine Festival de Cinema Mediambiental.

Sobre CurtÀneu

CurtÀneu és una mostra internacional de curtmetratges que es celebra a les Valls d’Àneu, nascuda a l'any 2016 i que forma part de la coordinadora de festivals de Catalunya, Catalunya Film Festivals. CurtÀneu és una mostra molt arrelada al territori que cada any porta a les Valls d’Àneu una selecció variada de curtmetratges reconeguts en certamens de referència d'arreu del món. http://www.curtaneu.cat