MÚSICA

La 12a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus programarà 54 concerts en 40 municipis

El certamen, del 7 de juliol al 20 d'agost, oferirà actuacions a Farrera, Montferrer i Castellbò i Sant Julià de Lòria
FEMAP a la Seu
photo_camera Musica Alchemica, dirigida per la violinista Lina Tur Bonet, actuant a la Catedral de la Seu d'Urgell / Albert Lijarcio

La 12a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) comptarà amb 54 concerts de 22 grups i solistes. Aquests es podran veure en 40 municipis de Catalunya, Andorra i la Catalunya del Nord. A més, el certamen continua creixent territorialment, ja que incorpora noves actuacions a Farrera (Pallars Sobirà), Montferrer i Castellbò (Alt Urgell) i Sant Julià de Lòria (Andorra). El festival s'inaugurarà el divendres 7 de juliol i s'allargarà fins al 20 d’agost i la programació ja es pot consultar a través de la pàgina web. L'organització segueix apostant pels Concerts amb Gust, atesa la bona rebuda de la passada edició. Així, fins a nou actuacions es faran enguany al migdia, les quals oferiran una degustació de productes de km 0.

En aquesta mateixa línia, hi haurà una quarantena d'activitats complementàries que es duran a terme de forma prèvia al concert per promocionar el patrimoni local, gastronòmic, cultural i natural del Pirineu. Aquestes consistiran, entre d'altres, en visitar diverses esglésies i conèixer la història dels municipis, passejades naturalistes o amb barca i les ja citades degustacions, que tenen com a objectiu donar suport als productors i elaboradors locals dels municipis pirinencs i apostar pel desenvolupament integral del territori.