RAMADERIA

Una vedella berguedana-aranesa de Vallnova-Espanholet, Gran Campiona Jove del Concurs de Bruna dels Pirineus

Aquest diumenge s'ha celebrat a Puigcerdà el Concurs Nacional de la Vaca Bruna dels Pirineus, amb la participació de 130 vaques de 30 explotacions de totes les comarques pirinenques
Concurs raça bruna Puigcerdà 2022
photo_camera Concurs Nacional de la Vaca Bruna dels Pirineus, celebrat aquest diumenge a Puigcerdà / puigcerda.cat

Una edició més, una vedella de l’explotació Vallnova d’Olvan al Berguedà i Espanholet a la Val d’Aran va ser escollida com la Gran Campiona Jove del Concurs Nacional de la Vaca Bruna dels Pirineus, celebrat aquest diumenge a Puigcerdà.

El concurs que no s’havia celebrat des de l’any 2019 a causa de la pandèmia de Covid19 va aplegar unes 130 vaques de 30 explotacions de totes les comarques pirinenques i per primera vegada la ramadera Anna Vidal en col.laboració amb el ramader Albert Baqueró, ambdòs del Pallars Sobirà, va ser la jutgessa del Concurs.

Concurs raça bruna Puigcerdà 2022 bis
Foto de família del Concurs de la vaca la Bruna dels Pirineus / puigcerda.act

El toro "Ballarin fill" de l’explotació mas Pinós de Vallfogona del Ripollès va estar escollit com l’animal Gran Campió del Concurs Nacional de la Vaca Bruna dels Pirineus. Com no podia ser d’altra manera també va ser escollit com el millor toro del concurs. 

Mas Pinós el va comprar de vedell farà uns 5 anys i ara pesa uns 1.300 quilos. Els responsables diuen que és un animal de fàcil maneig. La propera edició del Concurs Nacional està previst que es celebri l’any vinent també a la Cerdanya, concretament a la població de Bolvir.