URBANISME

Urbanisme rebutja incloure una edificació d'un exregidor de Bellver de Cerdanya al catàleg de masies

SOS Pirineus porta el cas a Antifrau, després que el Síndic de Greuges indiqués que les obres es van fer sense llicència
9f24e00e-eefb-47d7-8262-1dc400257b60 (1)
photo_camera L'edificació de Bellver de Cerdanya que qüestiona l'entitat SOS Pirineus / ACN

La Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Alt Pirineu ha rebutjat incloure Casa Alay, una edificació situada entre els nuclis d'Ordèn i Talltendre i que pertany a un exregidor i fill de l'exalcalde de Bellver de Cerdanya, Francesc Xavier Porta, dins el Pla especial del Catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable. D'aquesta manera, en la sessió del 20 de gener, es va acordar denegar la seva aprovació definitiva. Mentre, l'entitat SOS Pirineus ha decidit portar el cas a l'Oficina Antifrau de Catalunya perquè ho investigui, segons expliquen en un comunicat. Tot plegat, després que en una resolució del Síndic de Greuges de l'octubre passat s'indiqués que les obres es van executar "sense la preceptiva autorització administrativa".

Porta i el seu fill van decidir renunciar al càrrec a finals d'abril de 2022 per la "tensió" que s'havia generat arran de la polèmica per aquesta edificació. Aquesta està construïda a sobre d'una altra que hi havia en runes i segons va explicar en el seu moment l'exalcalde, es fa servir com a cobert agrícola.

comentaris