L’Ajuntament de Bolvir, reconegut enguany amb el Premi Amic AUCer. Eva Casadesús Rendós rep el Premi AUCer-Vila de Puigcerdà a la millor estudiant, amb un ajut de 1.500 euros per iniciar Ciències Biomèdiques

La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà supera els 360 inscrits i augmenta la ràtio per curs

La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà completa aquest divendres la seva 18a edició amb més de 360 alumnes i centenars de participants en el conjunt d’activitats que s’han dut a terme durant aquesta setmana. És el cas del sopar en què s’ha lliurat, aquest dijous a la nit, el Premi AUCer-Vila de Puigcerdà i el Premi Amic AUCer.

Uni Estiu 2016 1 Premi AUCer Vila de Puigcerdà
photo_camera Universitat Estiu 2016 1r Premi AUCer Vila de Puigcerdà

El guardó anual de millor estudiant de Batxillerat de Cerdanya, concedit per l’Ajuntament de Puigcerdà i l’AUCer, ha estat enguany per a Eva Casadesús Rendós, que ha completat els estudis preuniversitaris amb una nota de 8,65. La jove alumna rebrà un ajut de 1.500 euros per iniciar la carrera de Ciències Biomèdiques. El premi el van lliurar l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira; el president de l’AUCer, Francesc Armengol, i la vicepresidenta de l’entitat, Maria Àngels Terrones. Piñeira va destacar el fet que enguany la Universitat d’Estiu celebra els 18 anys d’activitat, un moment que en la vida dels estudiants sol marcar el salt cap a la vida adulta i l’entrada als estudis superiors. Alhora, va elogiar el manteniment dels cursos de Puigcerdà, que ja són un referent pel que fa a l’oferta formativa d’estiu a Catalunya.

En l’acte també hi va ser present el rector de la Universitat Ramon Llull, Josep Maria Garrell, que va refermar l’aposta per seguir col·laborant amb el projecte. Garrell va elogiar la voluntat dels cursos de Puigcerdà d’apropar la formació a tothom.

D’altra banda, el premi Amic AUCer s’ha concedit enguany a l’Ajuntament de Bolvir. El reconeixement el va recollir l’alcalde de Bolvir, Bartomeu Baqué, que va agrair la vocació comarcal de l’Associació Universitària de Cerdanya a l’hora d’organitzar activitats en diversos municipis.

En el balanç d’aquesta edició, Francesc Armengol destaca el fet que s’ha aconseguit augmentar la mitjana d’alumnes per curs, tenint en compte que enguany s’han dut a terme dos cursos menys que l’any passat i que es continua apostant per un projecte viable. Armengol ha destacat novament la capacitat aglutinadora del projecte, que fa possible la bona resposta dels alumnes, la qualitat dels professors, el treball de l’equip de l’AUCer, la fidelitat de l’Ajuntament de Puigcerdà i la Universitat Ramon Llull i l’ajut de diversos patrocinadors, espònsors i col·laboradors.

L’AUCer ha volgut fer una menció especial a l’inici de la col·laboració amb ADIS, l’associació que treballa per la integració de persones amb diversitat funcional a la Cerdanya. Enguany el programa ha inclòs un curs sobre sexualitat i afectivitat adreçat a aquest col·lectiu. També s’ha agraït la col·laboració del SEM, els Bombers, Protecció Civil de Puigcerdà i els Mossos d’Esquadra en el curs sobre emergències.

Jornada anual del COMB i cloenda

Cal recordar que la Universitat d’Estiu finalitza avui divendres amb la celebració de la Jornada Anual del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, que un any més porta al Museu Cerdà de Puigcerdà més d’un centenar de reconeguts professionals sanitaris de Catalunya. A més a més, enguany la cloenda (a 2/4 de 8 del vespre) és a càrrec del doctor Miquel Vilardell, catedràtic de Medicina Interna de la UAB, amb la conferència ‘Confidències d’un metge’.