UNIVERSITAT D'ESTIU

La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà incorpora un curs de creació de vídeos amb el mòbil

L’oferta d’enguany també inclou temes com l’escriptura creativa, les noves relacions de parella, la creació d’un hort i la contractació pública al Pirineu.
Assemblea AUCer
photo_camera Assemblea de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà / @aucercerdanya
La 26a Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà, que es durà a terme del 15 al 19 de juliol, oferirà prop d’una vintena d’activitats formatives, entre cursos, tallers i jornades professionals, pensats per a tots els públics i amb una durada diversa, que va de les 2 a les 20 hores.

Un any més el programa combina propostes ben consolidades amb novetats. I entre aquestes segones, enguany hi ha el curs ‘Com crear vídeos amb el mòbil com un pro i compartir el teu missatge amb el món’. Aquesta formació, de 8 hores, la impartirà Xavier Cabrera. Una altra novetat és un curs d’Escriptura Creativa, avalat per la reconeguda Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

L’apartat de cursos inclou sis opcions més: ‘Mindfulness per l’actualitat: ciències contemplatives i no dualitat’ (a càrrec de Dat Phan i Ramon Carreras); el curs d’història ‘El Món de Sant Ignasi de Loiola: Reforma i Contrareforma a l’Edat Moderna’, amb motiu del cinquè centenari del seu pas per Montserrat i Manresa (a càrrec del catedràtic cerdà Xavier Gil); ‘Haendel i el seu entorn’ (amb el docent, divulgador musical i presentador de Catalunya Música Joan Vives); ‘Educació corporal per a les arts escèniques, musicals i corals: la Tècnica Alexander’, (Ariadna Faustino), ‘Un hort per ser feliç. 2n curs d’horticultura de muntanya’ (Marc Casabosch, del Col·lectiu Eixarcolant); ‘De la crispació a la calma o com ballar amb el conflicte’ (amb el comunicador David Espinós), i ‘Contractació pública per a ens locals del Pirineu’ (ambMarta Cot Malagón i Ignasi Aragonès Seijo).

Universitat d'Estiu R Llull Puigcerdà
Universitat d'Estiu R Llull Puigcerdà / @aucercerdanya

Quant als tallers, enguany estan enfocats a quatre temes de la vida quotidiana, amb sessions de poca durada i un enfocament molt pràctic. Destaca com a novetat ‘Constel·lacions familiars. Les noves relacions de parella’ (4 hores, amb Sara Rodríguez). També hi haurà les propostes ‘Cuina saludable i creativa’ (4 hores, amb el cuiner i docent d’Arsèguel Jordi Tomàs Aubets), ‘El món de la cervesa, els seus plans perfectes i l’Oktoberfest’ (3 hores, a càrrec de Toni Cot), i ‘Educació financera per a no financers’, per aprendre a gestionar qüestions com despeses quotidianes, impostos o herències (2 hores, amb Xavier Alcázar i Toni Cot).

Un tercer eix de la setmana universitària seran les jornades professionals, encapçalades per la XXII Jornada d’Estiude la Professió Mèdica, organitzada pel Col·legi de Metges de Catalunya (COMBC) i que clourà un any més el programa (divendres 12 de juliol). També hi haurà la IV Jornada d’Estiu de la Professió Farmacèutica (organitzada pel Col·legi de Farmacèutics de Girona) i la X Jornada de desenvolupament rural, enguany dedicada a la Llei dels Espais Agraris i les eines de conservació i protecció dels sòls agraris (a càrrec del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat), a més de l’esdeveniment Digital Entertainment 2024. Cadascuna d’aquestes jornades té una durada de 8 hores.

Aquesta primavera, taller gastronòmic

A banda d’aquesta oferta, prèviament l’AUCer organitzarà aquest mes d’abril un taller gastronòmic, titulat ‘La volta al món’, a càrrec de Toni Cot, amb l’objectiu de mantenir l’entitat activa tot l’any. Es farà concretament el 27 d’abril a l’Hotel del Prado.

El programa s’ha acordat a l’assemblea general que ha celebrat l’Associació Universitària de Cerdanya, en què s’ha fet un balanç positiu de la celebració, aquest any passat, del 25è aniversari tant de l’entitat com de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà. Entre els moments destacats de la commemoració, s’ha esmentat l’èxit de públic a les conferències ofertes pel periodista Enric Calpena i el doctor Antoni Trilla, com també a la Nit dels Estels i la Nit de les Arts, dues cites que es mantindran un any més al programa d’activitats obertes a tothom gràcies a la col·laboració de l’estació de La Molina i de Dansart Cerdanya. El conjunt d’actes organitzats van congregar en total més d’un miler de persones.