L'Associació Cuina Pirinenca de Cerdanya ja ha començat a preparar els plats que formaran part del menú d'aquest dissabte de la 27a edició de la Festa del Trinxat. El col·lectiu de professionals de la restauració que es dedica a promocionar el territori, la cuina i el producte local de Cerdanya porta treballant des de dimecres perquè tot estigui enllestit per una de les vetllades més especials de l'any.
![27a edició de la Festa del Trinxat 1](/media/pirineus/images/2024/02/24/2024022413513257429.jpg)
L’Ajuntament de Puigcerdà va presentar aquest passat dimarts en roda de premsa la 27a Festa del Trinxat amb algunes novetats i amb la intenció de donar-li un impuls turístic a aquest esdeveniment tan esperat pels amants de la cuina cerdana. La principal novetat d’aquesta 27a edició, que ha sigut organitzada conjuntament per les regidories de Turisme i Festes, és la creació del concurs “Trinxat de l’Any”. Tal com ha explicat el regidor de Festes, Pol Ravetllat, en aquesta competició culinària es tindran en compte aspectes com el sabor i la textura, el cuinat de la rosta, l’originalitat, l’aspecte o l’emplatat.
![27a edició de la Festa del Trinxat 2](/media/pirineus/images/2024/02/24/2024022413515222076.jpg)
En aquest cas, un jurat popular serà l’encarregat de designar el títol, dotat amb un trofeu i un pin que el restaurador guanyador podrà exhibir al seu establiment per promocionar tant el plat com la festa durant tot l’any. Per altra banda, el tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Francesc Armengol, ha anunciat que enguany, amb la intenció de fer més fluida l’entrada a l’esdeveniment, les portes s’obriran a partir de les 20.30h i el sopar donarà principi a les 21.00h.
![27a edició de la Festa del Trinxat 3](/media/pirineus/images/2024/02/24/2024022413521284850.jpg)
Exhaurits tots els tiquets que es van posar a la venda
Com és habitual, la Festa del Trinxat està tenint una gran acceptació entre locals i visitants. Des del l’Oficina de Turisme de Puigcerdà han explicat que fa dies que s’han exhaurit tots els tiquets que es van posar a la venda i que la resposta ha estat molt bona. Concretament, Cuina Pirinenca i la resta de restauradors col·laboradors preparen un menú per a 992 persones amb productes Km0 com la col d’hivern o les trumfes.
La Festa del Trinxat és organitzada per les Àrees de Turisme, Festes i Protocol de l’Ajuntament de Puigcerdà, però no seria possible sense la col·laboració imprescindible de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), la Diputació de Girona, de l’Associació Cuina Pirinenca de Cerdanya, de la Brigada Municipal i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors, patrocinadors i establiments de Puigcerdà i comarca.