La Cerdanya

Toni Trilles, nou alcalde de Guils de Cerdanya escollit amb els vots d’Unim Guils i d’Escoltem

Toni Trilles va ser escollit, aquest dissabte, nou alcalde del municipi pirinenc de Guils de Cerdanya. La formació encapçalada per l’empresari guilsenc va rebre el suport de la seva formació (Unim Guils) i del grup liderat per Xavier Maldonado (Escoltem). Les negociacions entre ambdues formacions polítiques semblaven encallades a escasses hores del ple d’investidura fins que un acord d’última hora va fer arribar el canvi a l'alcaldia de Guils.
IMG_1679
photo_camera Toni Trilles, nou alcalde de Guils de Cerdanya.

La formació municipal d’Unim Guils va treure 3 regidors, mentre que Escoltem en va aconseguir 1; resultats que van permetre rebatre l’alcaldia al fins aleshores primer edil del municipi, Josep Mendo Mir (Junts per Guils).

Mendo va ser la força més votada, amb 3 regidors, però no va poder assolir cap acord de govern que el permetés revalidar l’alcaldia. Ara, després de més de vint anys al capdavant del consistori, Mendo passa a liderar la oposició.

Després de l’entrega de la vara per la fins aleshores regidora de l’Ajuntament guilsenc i traductora jurídica de professió, Irene Vidal, el nou alcalde es va dirigir al saló de plens amb unes breus paraules sobre el que seria el seu mandat al capdavant del consistori. Toni Trilles va agrair el suport del municipi per encapçalar un govern alternatiu que afavoreixi l’arribada de serveis bàsics al poble així com un habitatge social que permeti l’arrelament de famílies i del jovent al municipi.

Tanmateix, l’alcalde guilsenc es va comprometre a col·laborar frec a frec amb les associacions del municipi per fer del poble de Guils un indret amb més oportunitats, vida al carrer i germanor.

No van faltar en la pressa de possessió unes paraules d’agraïment cap a la seva família, a qui va anomenar com “el més important de la seva vida” en un auditori ple de gom a gom; a la vegada que agraïa al seu grup municipal, amb Irene Vidal i Carlos Llaudó al capdavant, la feina feta per assolir l’alcaldia i fer realitat el canvi que la majoria del municipi va demanar el 28 de maig.