28.01.2022 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

Territori destinarà 1,6 MEUR per canviar l'enllumenat del Túnel del Cadí

Les obres començaran dilluns i duraran vuit mesos
foto_3319734
Imatge de la boca sud del Túnel del Cadí/Albert Lijarcio
Territori destinarà 1,6 MEUR per canviar l'enllumenat del Túnel del Cadí

El departament de Territori i Sostenibilitat destinarà 1,6 MEUR per canviar l'enllumenat del Túnel del Cadí. Les obres, que començaran aquest dilluns i duraran vuit mesos, permetran substituir l'actual sistema d'il·luminació per una nova instal·lació basada en tecnologia LED. En concret, se substituirà l'enllumenat bàsic o permanent, el d'emergència i l'abalisament lluminós. Amb el canvi preveuen una reducció mínima en el consum elèctric d'un 30%.

Les obres han estat adjudicades a l'empresa constructora Cobra Instalaciones y Servicios, S.A, per un import d'1.655.000 euros i seran gestionades per la societat concessionària Túnels de Barcelona i Cadí SAC.

Segons explica Territori, en un comunicat, els treballs consistiran en un nou sistema d'enllumenat a l'interior del túnel; es col·locaran balises laterals per al guiatge dels vehicles; noves línies elèctriques, resistents al foc, així com les seves respectives canalitzacions, per a l'alimentació dels nous sistemes d'enllumenat; nous quadres elèctrics de protecció i de nous transformadors; un sistema de supervisió i control de l'enllumenat des del centre de control ubicat a la boca nord del túnel; així com quatre sistemes d'alimentació ininterrompuda als centres de transformació per garantir l'autonomia necessària al circuit d'enllumenat d'emergència de l'interior del túnel.

Tecnologia LED

Segons Territori, amb el nou sistema LED es preveu una reducció mínima en el consum elèctric d'un 30%. A més, subratllen, té altres avantatges com la fiabilitat i la durabilitat així com la millora de la seguretat viària en la infraestructura. La llum blanca que proporciona aquesta tecnologia, indiquen, ofereix un major confort visual per a les persones que circulen i, per tant, un augment de la seva seguretat en la conducció.

Territori destinarà 1,6 MEUR per canviar l'enllumenat del Túnel del Cadí
Comentarios