28.01.2022 |
Viure als Pirineus

Taller de cinema solidari a Puigcerdà

Aquest passat 7 de febrer es va presentar, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà, el taller solidari de cinema organitzar pel Grup de Recerca de Cerdanya i Cerdanya Film Commission en el qual hi van participar 12 usuaris de la Fundació Adis, que treballa en la integració de persones discapacitades. La iniciativa ha estat un èxit.

cinema
El taller de cinema solidari ha estat una experiència enriquidora per als actors.
Taller de cinema solidari a Puigcerdà

El passat dissabte 2 d’agost 12 usuaris de la Fundació Adis, que treballa en la integració social de persones discapacitades, van participar en el taller de cinema solidari organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission en el marc de la cinquena edició del Festival Internacional de Cinema Independent i Curtmetratges de Cerdanya.

Dividits en dos grups de sis persones cadascun i reforçats per un equip de voluntaris, van convertir-se en actors de dos curtmetratges rodats entre les 9 del matí i la 1 del migdia: El paper de la meva vida, rodat al Museu Cerdà de Puigcerdà, i A la recerca del turista perdut, rodat a carrers i espais emblemàtics de la localitat.

El rodatge va comptar amb la complicitat, a banda de la Fundació Adis i l’equip de voluntaris, de diferents entitats de Puigcerdà com ara l’Associació Puigcerdà Patchwork i l’Ajuntament de Puigcerdà (Policia local, Àrea de turisme, Àrea de premsa i Alcaldia). L’organització els agraeix especialment la seva participació desinteressada.

El passat 7 de febrer es va presentar el resultat a la Sala de Convencions del Museu Cerdà, juntament amb tot l’equip participant. El taller, organitzat per la CERDANYA FILM COMMISSION, fou ideat per la cineasta finalista dels Goya Marta Parreño (qui també va dirigir els curts conjuntament amb el director extremeny César Candilejo). Tot l’equip es compromet a realitzar una nova edició del taller en el marc de la sisena edició del Festival de Cinema, que tindrà lloc el primer cap de setmana del mes d’agost a Puigcerdà.

Els curtmetratges poden veure’s al canal de YouTube i a l’apartat de MÈDIA de la nostra pàgina web.

Taller de cinema solidari a Puigcerdà
Comentarios