HISTÒRIA LOCAL

Surt el número 3 de 'ERA, revista cerdana de recerca'

La revista 'ERA' 3 està dedicada a la memòria d'Oriol Mercadal, arqueòleg i director del Museu Cerdà de Puigcerdà.
dav
photo_camera Acaba de sortir el tercer número d'ERA, revista cerdana de recerca/Feliu Sirvent

Acaba de sortir publicat el tercer número d'ERA, revista cerdana de recerca. La publicació és editada conjuntament pel Grup de Recerca de Cerdanya, l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya i el segell pirinenc Edicions Salòria. En aquesta ocasió, ERA recull les comunicacions i ponències presentades a les III Jornades d’Estudis Comarcals – Memorial Oriol Mercadal que van tenir lloc els dies 17 i 18 de novembre de 2019 al Museu Cerdà de Puigcerdà.

Aquest tercer número de la revista és molt singular perquè està dedicat a la memòria d'Oriol Mercadal i Fernández, arqueòleg i director del Museu Cerdà, traspassat el 15 de desembre del 2017. L’homenatge que molts investigadors van voler fer a la seva figura és el motiu pel qual l’ERA 3 té més de 400 pàgines i duplica el nombre d’articles publicats en els números anteriors amb un total de 30 articles.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

(Oriol Mercadal, un home que ha deixat un gran llegat a la Cerdanya)

Com és habitual les temàtiques comprenen tots els àmbits del coneixement que són objecte de recerca a la nostra comarca. Hi predomina l’arqueologia i la història, però també s’hi inclouen interessants aportacions sobre el nostre patrimoni documental i arquitectònic. Tanquen el llibre els articles dedicats a l’estudi del patrimoni natural.

La revista ERA es reivindica com el punt de trobada entre els investigadors de tots els àmbits, tant professionals com amateurs, que poden aportar coneixement sobre la Cerdanya i totes aquelles persones que tenen ganes de saber més coses del territori en què viuen o que visiten habitualment. Tant el Grup de Recerca de Cerdanya com l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya treballem intensament i amb molta satisfacció al comprovar que efectivament existeix un gruix important d’investigadors que fan recerca sobre la Cerdanya i un públic interessat pels coneixements nous que aquests generen.

El proper divendres 15 de novembre a les 20 h. a la sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, tindrà lloc la presentació, amb la presència de l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i la presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya, Roser Bombardó.

comentaris