HISTÒRIA LOCAL

El serrat del Castellar de Fontanals de Cerdanya, primera conferència del cicle “Explica’m una història”

La xerrada, a la Sala “Sebastià Bosom” de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya,va anar a càrrec de Joan Oller, arqueòleg i professor associat a l’UAB.
Joan-Oller_foto-Gael-Piguillem
photo_camera Joan Oller, arqueòleg i professor associat a l’UAB / Gael Piguillem

El passat divendres, dia 5 de novembre, a les 20 hores, a la Sala “Sebastià Bosom” de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya va tenir lloc la primera conferència del VI cicle sobre història local “Explica’m una història”, organitzat per l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, el Consell Comarcal de Cerdanya i el Grup de Recerca de Cerdanya.

La conferència portava per títol: “El serrat del Castellar (Fontanals de Cerdanya). Descobrint un nou poblat ibèric a la Cerdanya” i va anar a càrrec de Joan Oller, arqueòleg i professor associat a l’UAB.

Joan Oller Explica'm una història(Foto: Un nombrós públic va assistir a la conferència “El serrat del Castellar (Fontanals de Cerdanya). Descobrint un nou poblat ibèric a la Cerdanya” , a càrrec de Joan Oller / Gael Piguillem)

El ponent va parlar de les darreres campanyes dutes a terme al serrat del Castellar (municipi de Fontanals de Cerdanya), sobre les restes d’un antic poblat ibèric que, possiblement, hauria tingut funcions bàsicament defensives del territori. Aquest poblat presenta, almenys, dos moments: un d’ibèric i un de romà republicà, sense excloure la possibilitat de moments més antics. Les properes campanyes d’excavació ho acabaran determinant.

Explica'm una història programa

La conferència va ser seguida per un nombrós públic, tot recuperant la normalitat després dels moments més restrictius a causa de la covid-19. Aquestes conferències es duien a terme durant el mes de febrer i no descartem tornar-les a fer en aquestes dates.