Sandra Adam recull la història gràfica de Puigcerdà de 1897 a 1977

El passat divendres 15 de maig a la Sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya va tenir lloc l’acte de presentació del llibre L’Abans. Recull Gràfic de Puigcerdà (1897-1977) de l’autora Sandra Adam Auger.

DSCF7978
photo_camera El treball ha comptat amb molts col·laboradors de Puigcerdà, com el Josep Viladesau. Foto: Emili Giménez.

Es tracta del recull de fotografies més extens que s’ha fet mai a Puigcerdà i que comprèn imatges des de finals del segle XIX fins als anys 70. El treball de la Sandra Adam ha permès treure a la llum un miler d’imatges privades d’interès públic. Aquestes fotografies són testimoni de les transformacions urbanístiques de Puigcerdà però també de l’evolució de la vida social i dels costums de la vila. Parlem doncs d’un recull gràfic de gran valor documental elaborat gràcies a les aportacions dels veïns i veïnes de Puigcerdà i de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya.

L’Abans. Recull Gràfic de Puigcerdà (1897-1977) es va començar a elaborar l’estiu del 2013 i a partir de l’abril de 2014 fins ara s’ha distribuït en fascicles a través de les llibreries i quioscs de Puigcerdà.

En l’acte  l’autora Sandra Adam, l’editorial Efadós, l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, i l’Ajuntament de Puigcerdà van presentar el volum complet i relligat que ja es pot adquirir a les llibreries.