ELECCIONS AL PARLAMENT 12M

Roser Bombardó “La nova llei d’Alta Muntanya és l’eina que vetllarà per impulsar la singularitat del Pirineu”

Bombardó diu a Puigcerdà que aquesta nova llei establirà els mecanismes de foment i desenvolupament territorial de la vegueria del Pirineu per revertir les dècades de desinversió.
La candidata Roser Bombardó amb els candidats Àngel Llobell, Anna Torrentà, Alba Camps i la Consellera Anna Simó
photo_camera La candidata Roser Bombardó amb els candidats Àngel Llobell, Anna Torrentà, Alba Camps i la Consellera Anna Simó / @ERCPirineu

Els candidats i candidates a les eleccions del Parlament, Roser Bombardó a la circumscripció electoral de Lleida, Anna Torrentà i Àngel Llobell a la de Girona i la diputada i candidata a la circumscripció de Barcelona, Alba Camps han participat avui en un acte de campanya a Puigcerdà acompanyats de la Consellera d’Educació, Anna Simó.

El regidor de Puigcerdà, conseller comarcal de la Cerdanya i candidat Àngel Llobell, ha donat la benvinguda a tots els assistents i ha explicat que, “tenim la voluntat de ser vegueria, una vegueria que garanteixi la veu de la Cerdanya al Parlament, per lluitar contra els problemes de gentifricació, la manca d’habitatge i l’estat de les infraestructures al territori”

facebook_1714839673462_7192558901760803983
La Consellera d’Educació, Anna Simó, durant la seva intervenció / @ERCPirineu

La diputada i candidata Alba Camps ha destacat que aquest acte d’avui a Puigcerdà reuneix a candidats i candidates de tres demarcacions de Catalunya i ha manifestat que, “des d’Esquerra Republicana defensarem els drets de la gent, amb resistència i resiliència”. També ha esmentat que a la Cerdanya i a tots municipis rurals els nens comencen la jornada educativa una hora abans i acabem una hora més tard, i que per això, volem defensar els drets territorials i acabar amb aquest greuge. “Volem defensar la Catalunya sencera amb l’agenda rural de Catalunya per aconseguir l’equitat territorial, perquè quan es tanca una escola, mor un poble i des d’Esquerra Republicana ho estem revertint"

Mentre que la candidata, diputada i alcaldessa d’Ordis, Anna Torrentà ha explicat que “és important que els petits municipis tinguem representació al Parlament, perquè les polítiques no s’han de fer només des de i per a les grans ciutats”.

Per la seva banda la candidata pirinenca Roser Bombardó, directora de polítiques de Muntanya i alcaldessa de Montellà i Martinet ha afegit que, “fa 30 anys que la Cerdanya no té un representant al Parlament, ens ho hem de creure i hem de ser-hi, volem que la nostra veu es faci sentir al Parlament i per això us demano que ens feu confiança el proper dia 12 de maig”

Alba Camps Puigcerdà
La diputada i candidata, Alba Camps, intervenint a l'acte públic d'ERC a Puigcerdà / @ERCPirineu

I ha explicat que, “La nova llei d’Alta Muntanya és l’eina que vetllarà per impulsar la singularitat del Pirineu”. Bombardó ha dit que aquesta nova llei establirà els mecanismes de foment i desenvolupament territorial de la vegueria del Pirineu per revertir les dècades de desinversió. Bombardó ha conclòs dient que, “Hem de protegir el nostre sol agrari, els nostres pagesos i pageses han de ser capaços de guanyar-se la vida d’una manera digna i per això, els defensarem a Catalunya i a Europa. Perquè volem un Pirineu viu i ple d’oportunitats”.

Per acabar, la Consellera d’Educació Anna Simó ha explicat que “a Esquerra Republicana de Catalunya tenim la capacitat de fer que les coses passin. Som els que varem començar a obrir escoles rurals quan els altres en tancaven. De les 140 escoles rurals, més de 100 les hem obert en només 3 anys”

La Consellera també ha afegit, “Necessitem un 0-3 gratuït per a totes les famílies de Catalunya, perquè tothom tingui les mateixes oportunitats, visqui on visqui. I és més, volem arranjar totes les infraestructures educatives de Pirineu que han patit dècades de desinversió” ha conclòs Anna Simó, que ha apostat per un nou sistema de finançament singular.