18.05.2022 |
Viure als Pirineus

Rocaviva, un laberint màgic per descobrir

Rocaviva és un laberint de senders, vorejats per més de 600 roques de mides diverses que l’artista Climent Olm va esculpir, dia a dia, durant prop de 30 anys.

010
Una de les roques del laberint de Músser.
Rocaviva, un laberint màgic per descobrir

Aquest laberint es troba a prop del poble de Músser, a cavall entre l’Alt Urgell i la Cerdanya, i el 2010 va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local per part dels dos consells comarcals. Es tracta d’un espai únic al Pirineu, que combina art i natura, un espai obert que ens proposa un joc iniciàtic i terapèutic per practicar en solitari o bé en companyia, per desconnectar de les preocupacions, per escoltar el silenci...

Un treball truncat

Rocaviva és un projecte que es va anar coneixent a poc a poc, que cada any rebia més visites i era més reconegut per les institucions i els visitants fins que un bon dia, l’octubre del 2013, el seu autor va haver d’abandonar-lo i marxar per desavinences amb un veí de la zona. Des de llavors l’espai ha rebut diverses agressions però malgrat tot manté la força tel·lúrica intacta i encara són moltes les famílies i excursionistes que el visiten, que passegen pel laberint i hi descobreixen coses noves a cada racó.

El projecte s’ha aturat però les pedres tenen memòria i el treball fet pel Climent Olm durant dècades es manté viu al paisatge, aguanta ferm i segueix pendent que l’anem a acaronar.

Més info: rocaviva-laberintmagic.blogspot.com

Rocaviva, un laberint màgic per descobrir
Comentarios