Restauració d'una barana d'escala modernista vinculada amb Antoni Gaudí

Museu Cerdà
photo_camera Museu Cerdà

L’Ajuntament de Puigcerdà –amb la col·laboració de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya– ha restaurat un dels tres trams que conformen la barana d’una escala modernista ornada amb motius vegetals, que pujava de la planta baixa al primer pis de l’antic Hotel Núria de Puigcerdà.

Aquesta escala té una vinculació directa amb Antoni Gaudí per l'estada que l’arquitecte va fer l’any 1911 al veí Hotel Europa, situat a la plaça de Cabrinetty de Puigcerdà, on va venir a guarir-se de les febres de Malta –brucel·losi– i on també va redactar el seu testament.

No està clar si l’escala és obra directa d’Antoni Gaudí o bé d’algun artesà del seu taller. La peça s'integrarà en l'espai del Museu Cerdà que parlarà de la història contemporània de la Vila i dels primers estiuejants, conformadors alhora d'un nou urbanisme de l’oci a Puigcerdà.

La sala del Museu Cerdà dedicada a la història de Puigcerdà, que estarà enllestida la primavera d’enguany, i les dues sales dedicades a la casa i la família cerdana, que van entrar en funcionament l’estiu de l’any passat, conformen la col·lecció permanent del Museu Cerdà que s’ubica a la planta baixa de l’antic Convent de Clausura. A l’exterior, també es va rehabilitar el pati del Museu.