GASTRONOMIA

Reobre la Torre del Remei amb el cuiner Carles Gaig al capdavant

L'històric hotel de Bolvir enceta aquesta nova etapa sota el paraigua de la cadena de luxe Mercer i el prestigiós cuiner català
Torre del Remei edifici principal
photo_camera Edifici i finca de la Torre del Remei a Bolvir/mercerhotel

A la Cerdanya, a la Torre del Remei de Bolvir, hi ha hagut canvis importants. Durant gairebé trenta anys, Josep Maria Boix i la seva dona Loles Vidal, van construir-hi el seu somni. El 1989 van comprar el palauet, que va obrir com a hotel de gran luxe amb 11 habitacions la primavera de 1991. Quan Loles Vidal va morir, la Torre del Remei va tancar. Josep Maria Boix -cinquena generació d'una família dedicada a l'hostaleria- i la seva dona, havien situat l'hotel i la cuina de la Torre del Remei a un nivell molt alt. Ara arriba una nova vida per a l'històric hotel de Bolvir que enceta aquesta nova etapa sota el paraigua de la cadena de luxe Mercer i el prestigiós cuiner català, Carles Gaig. 

Un repte 

El relleu al capdavant dels fogons de la Torre del Remei era tot un repte i l'aposta per un reconegut xef, amb estrella Michelin, com és Carles Gaig, és una garantia d'èxit. Les portes de la Torre del Remei ja han tornat a obrir i els fogons ja fumegen de nou aquest estiu. Carles Gaig a la cuina i la seva dona, Fina Navarro, a la sala, ja són uns cerdans més.

El cuiner català ja va avançar abans d'obrir que adaptaria els plats als productes de proximitat de la Cerdanya. “El producte de proximitat és una prioritat, i em trobarà a muntanya, per tant, esclar que el paisatge el reflectiré en la meva cuina”, deia Carles Gaig al mengem de l'ara.cat. Els plats estrella hi seran, però també n’hi haurà de tradicionals del territori, que elaborarà a partir dels ingredients dels proveïdors locals. Per Gaig, la gran diferència entre el restaurant de Barcelona i el de la Cerdanya serà la comoditat en el trasllat entre la casa i la feina. “Tinc una casa a tres quilòmetres de la Torre del Remei, així que esclar que guanyaré temps, molt temps, fet que també ha sigut una prioritat a l’hora de decidir fer el trasllat”, confessava el cuiner.

Carles Gaig

Un agradable i elegant menjador de grans finestrals amb vista al jardí de la finca, que de nit és encara més romàntic si cap. El Mercer Hotel Torre del Remei és un marc perfecte per a degustar la cuina de Carles Gaig.

Els seus plats clàssics, com el ‘Caneló Gaig’, són raons que per si soles mereixen una escapada gastronòmica a la Cerdanya. Una experiència culinària d'alt nivell maridada amb un ventall de vins que apuntalen la identitat de cada plat. A més, Mercer Hotel Torre del Remei proposa els seus esmorzars gurmet. Comenci el dia de la forma més deliciosa, degustant productes típics del Pirineu, amb un assortiment de plats a la carta, preparats al moment.

Torre del Remei

Un preciós palauet a Bolvir

Aquest palauet cerdà es va edificar a principis del segle XX per encàrrec del banquer Agustí Manaut i Taberner, i el projecte de construcció va ser liderat per un arquitecte deixeble de Gaudí. En esclatar la guerra civil, els ocupants van marxar a Barcelona i la casa va ser confiscada pel govern republicà, que la va destinar primer a escola i després a hospital. Finalitzada la guerra, la finca va ser restituïda als seus antics propietaris, però va estar tancada la major part del temps.