URBANISME

Remodelen íntegrament la plaça Major de Bor, al municipi de Bellver de Cerdanya

El projecte contempla la renovació íntegra de la plaça Major i de la xarxa viària que la travessa, així com la millora de la seva connexió amb la plaça Pere Pons.

Plaça Major Bor 1
photo_camera Plaça Major de Bor, al municipi de Bellver de Cerdanya / FS

L'objectiu principal del projecte és recuperar l'ús de la plaça Major com espai de trobada del veïnat i donar protagonisme a les persones respecte als vehicles. Es recuperarà també la plaça com a zona verda, que convidi a observar l'entorn paisatgístic que envolta Bor i a gaudir de la flora i fauna autòctona. Es planteja com un espai que convidi al joc lliure de la mainada, protegida del trànsit rodat i envoltat d'espais per seure i de vegetació diversa, amb un gran arbre al seu centre.El projecte manté el traçat del  carrer de  la Fou i el camí de  Pedra, que  amb  el seu traçat corb ajuda a reduir la velocitats dels cotxes al seu pas per la plaça.

Plànol plaça Major de Bor w

Un dels altres objectius del projecte és connectar la plaça major i la plaça Pere Pons, per fomentar la connexió deis usos i activitats que s'hi produeixin i fer que els habitants es facin seus els dos espais per igual. En tot l’àmbit d'actuació, es disposen diferents elements urbans (arbres, fanals, pilones...) per delimitar les zones destinades a vianants i a cotxes i evitar l'estacionament de vehicles.

Plànol plaça Major de Bor i plaça Pere Pons w

El pressupost de l’obra de remodelació de la Plaça Major de Bor és 308.821,09 € i està finançada entre l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya i el Pla de dinamització local de la Diputació de Lleida, anualitat 2019. Les obres està previst que finalitzin d’aquí a quatre mesos.

Plaça Major Bor 2(Plaça Major de Bor, al municipi de Bellver de Cerdanya / FS)

comentaris