CRISI CORONAVIRUS

Reclamen que es posi de nou en servei la connexió de tren entre Ripoll i Puigcerdà

La plataforma 'Perquè no ens fotin el tren' critica que es mantinguin encara els tres autobusos al dia com a alternativa
Tren Puigcerdà
photo_camera Estació de tren de Puigcerdà/Cerdanya online.

La plataforma 'Perquè no ens fotin el tren' reclama que es posi de nou en servei la connexió de tren entre Ripoll i Puigcerdà de l'R3 a partir de dilluns vinent amb totes les freqüències. La seva portaveu, Monte Ayats, ha explicat a l'ACN que si finalment s'entra en la fase 1 "no tindrà cap raó de ser" que la setmana vinent encara no funcioni. Si bé entenen que durant el confinament total per l'emergència sanitària es va haver de suspendre, creuen que amb la represa parcial de l'activitat de fa setmanes ja s'hauria d'haver recuperat. I lamenten que només hi hagi tres autobusos al dia com a alternativa malgrat la represa parcial de l'activitat. "La gent ha d'anar a treballar i al metge, és un servei públic", subratlla Ayats.

Indignació entre els usuaris de la línia 3 de Rodalies (R3) perquè a mitjans de maig continuen sense tenir la connexió ferroviària entre Ripoll i Puigcerdà, suspesa durant l'estat d'alarma. Com a alternativa, hi ha tres autobusos al dia però des de la plataforma 'Perquè no ens fotin el tren' ho troben insuficient amb la represa parcial de l'activitat.

Per la portaveu de la plataforma ciutadana, Montse Ayats, "és un exemple més" de com Adif, Renfe i el Departament de Territori tracta aquesta línia, per la qual porten anys demanant millores. "A la més mínima es troba una excusa perquè no funcioni", subratlla. Tot i que entenen que durant l'abril no funcionés per la situació excepcional de l'emergència sanitària i el confinament, creuen que ja fa dies que el servei s'hauria d'haver recuperat. I insisteixen que la línia és un "servei públic" que ha donar resposta en situacions excepcionals com les actuals on s'ha de garantir el desplaçament dels ciutadans.

Fa uns dies vam presentar una queixa al Síndic de Gregues per denunciar la situació i també van demanar explicacions a Territori. La resposta, segons Ayats, és que Adif i Renfe no reprenien el servei per temes logístics, sanitaris i per l'estat d'alarma. També se'ls va informar que es treballa per reprendre el servei a finals de mes.

Amb la proposta de la Generalitat de passar a la fase 1 al Ripollès, que haurà de ratificar el govern espanyol, creuen que cal posar en marxa el servei de forma immediata. "No tindrà cap raó de ser que dilluns vinent el tren no funcioni", conclou Ayats.

Des de l'Ajuntament de Ribes de Freser també s'ha exigit la recuperació del servei el més aviat possible.