RAMADERIA

Les ramaderies del Ripollès guanyen de llarg el 'Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus' de Bolvir

El XVIIè Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus reunia per primera vegada els 160 millors exemplars des de la Val d'Aran fins a l'Empordà.
PHOTO-2023-05-16-11-09-24
photo_camera Els ramaders del Ripollès amb els seus animals guanyadors / Februpi

Aquest passat cap de setmana es va celebrar a Bolvir, la Cerdanya, el XVIIè Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus que per primera vegada reunia els 160 millors exemplars des de la Val d'Aran fins a l'Empordà. 

Les ramaderies del Ripollès varen donar la sorpresa guanyant de llarg el Concurs en les seves diferents categories. Per damunt de totes elles destaquen Mas Pinòs de Vallfogona del Ripollès amb 4 premis i Mas la Torre de Ribes de Freser amb 2. A més de ser els seus animals, el gran animal campió jove i el gran animal campió del Concurs, respectivament.

El president de la Federació Bruna dels Pirineus, Joan Noguera  valora per damunt de tot l'aposta i la feina feta pels ramaders del Ripollès envers la raça bruna i creu que ara els hi donen els merescuts resultats al seu esforç. Per completar l'èxit ripollès, també varen obtenir premis les ramaderies de Mas Fogonella d'Ogassa, El Mas de Sant Joan de les Abadesses i Cal Gandaiet de Pardines. 

El Concurs es va acabar amb l'oferiment de les poblacions cerdanes de Bolvir i de Bellver per veu del seu alcalde i alcaldessa respectivament, per fer en els propers anys l'esdeveniment en les seves poblacions i així mantenir aquest important acte nacional ramader en la seva comarca.

comentaris