28.01.2022 |
Viure als Pirineus

75È ANIVERSARI REMUNTADOR DE LA MOLINA

Quim Torra: 'Si el Pirineu va bé, el país funciona'

El president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra va participar aquest dissabte en el seu primer acte oficial a la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu, amb motiu dels actes del 75è aniversari de la construcció del primer remuntador de la Molina, al terme municipl d'Alp.

Quim Torra a La Molina
El president Quim Torra a La Molina amb alguns alcaldes de la Cerdanya/Gerard Vilà
Quim Torra: 'Si el Pirineu va bé, el país funciona'

El president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra va participar aquest dissabte en el seu primer acte oficial a la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu, amb motiu dels actes de commemoració del 75è aniversari de la construcció del primer remuntador de la Molina, a Alp. El president català va reivindicar la importància del Pirineu com a «centre del país». «Si el Pirineu va bé, el país funciona», va remarcar. A l'acte hi van participar diferents alcaldes de la Cerdanya, a més d'altres personalitats. Tots van tenir un record per al conseller Josep Rull, destituït pel 155 i nombrat altre cop per Quim Torra. Josep Rull fa un any presidia la celebració de l'inici dels actes del 75è aniversari. 

A l'estació hivernal, el president català va assegurar que «els Pirineus no són frontera de res, són el centre» i per aquesta raó el Govern donarà suport a totes aquelles iniciatives que contribueixin al seu desenvolupament. «Si els Pirineus van bé, el país va bé», va dir, i va afegir que les paraules «sostenibilitat i cohesió territorial» seran clau en l'acció del seu executiu.

L'estació d'esquí de la Molina compta amb més d'un segle d'història ja que els primers esquiadors hi van arribar ja a la primera dècada del segle XX, coincidint ja amb l'inici de la pràctica d'aquest esport com una activitat lúdica. A l'entorn de l'actual pista d'esquí de Fontcanaleta, a l'estació de la Molina, es va instal·lar el primer remuntador de tot l'estat espanyol i aquest va començar a funcionar el 28 de febrer de 1943. Tot un salt endavant per una instal·lació a la qual hi havien arribat els primers esquiadors al 1908, segons s'explica en un butlletí del Centre Excursionista de Catalunya, i que es va començar a fer popular amb l'arribada del ferrocarril a la població, l'any 1922. Actualment, el complex compta amb 63 pistes i un domini esquiable de 68 quilòmetres i té entre els seus principals reptes de futur poder tornar a explotar la part alta de la Tossa d'Alp, instal·lant-hi un remuntador fins al Niu de l'Àliga, i més a llarg termini establir una connexió directa amb l'estació de tren.

Quim Torra: 'Si el Pirineu va bé, el país funciona'
Comentarios