15.08.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Puigcerdà reobre la segona planta de l'antic hospital per fer front al coronavirus

Albert Piñeira ha remarcat l’enorme esforç que està fent el personal de la Fundació i tots els treballadors de l’àmbit salut.
Antic Hospital de Puigcerdà 2
Façana de l'antic Hospital de Puigcerdà
Puigcerdà reobre la segona planta de l'antic hospital per fer front al coronavirus

L’Ajuntament de Puigcerdà i la Fundació Hospital de Puigcerdà (FHP) tornen a obrir la 2a planta d´hospitalització d´aguts de l’antic hospital de la plaça Santa Maria, tancada des del setembre de 2014, per fer front al coronavirus (Covid-19). L’espai, que el Consistori i la FHP preveuen tenir a punt en els propers dies, comptarà amb una capacitat de 26 llits per atendre els pacients prèviament avaluats i derivats de l’Hospital Cerdanya que siguin casos positius en Covid-19 de diferent gravetat.

L’alcalde del municipi i president de la Fundació Hospital de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que “la mesura té quatre objectius: Primer, evitar que les persones infectades pel Covid-19 puguin entrar en contacte amb els col·lectius més vulnerables que es troben a la Residència Sociosanitària de Puigcerdà. Segon, poder-les atendre en un espai independent com el de la 2a planta de l’antic hospital, per evitar el risc de contagi i propagació del virus. Tercer, que la Residència només atengui activitat subaguda de l’Hospital Cerdanya que no sigui Covid-19, i alliberar si fos necessari llits de l’Hospital Cerdanya. I quart, estar preparats per si el brot epidèmic va en augment”.

Piñeira ha afegit que el fet que l’hospital antic estigués en marxa fins fa relativament poc permet guanyar temps, ha volgut remarcar l’enorme esforç que està fent el personal de la Fundació i tots els treballadors de l’àmbit salut, i ha explicat que en aquests moments la institució també disposa d’una ambulància per a trasllats.

La reobertura de la segona planta de l’antic hospital és una altra de les mesures que el Consistori i les institucions de salut han dut a terme per fer front a la crisi del coronavirus. Cal recordar que, des del passat cap de setmana, està totalment prohibit l’accés i les visites a les residències de gent gran en considerar-se col·lectiu d’alt risc. Finalment, l’Ajuntament de Puigcerdà vol tornar a posar èmfasi en la importància de seguir les recomanacions de Salut i dels organismes oficials a l’hora de buscar informació sobre el Covid-19, reforçar les mesures higièniques i de prevenció, evitar els desplaçaments innecessaris, prioritzar el confinament, fer un ús responsable del sistema sanitari i, abans d'acudir als centres de salut, trucar primer al 061 (Salut respon).

Aquesta mesura de contingència també s’ha coordinat amb l’Hospital de Cerdanya i amb la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, i es preveu comptar amb el suport del Consell Comarcal de la Cerdanya i de la resta d’ajuntaments de la comarca.

Puigcerdà reobre la segona planta de l'antic hospital per fer front al coronavirus
Comentarios