CRISI CORONAVIRUS

Puigcerdà demana ajuts "urgents" per compensar l'impacte econòmic del confinament de la Cerdanya

L'alcalde Albert Piñeira assegura que el desembre suposa un 40% de la facturació anual de diversos sectors de la comarca
Pla obert on es veuen taules i cadires recollides de diversos bars de la plaça Cabrinetty de Puigcerdà el primer dia de confinament perimetral de la Cerdanya. Imatge del 23 de desembre de 2020 (Horitzontal).
photo_camera Taules i cadires recollides en bars de la plaça Cabrinetty de Puigcerdà /Albert Lijarcio

L'Ajuntament de Puigcerdà ha demanat al Govern un paquet d'ajuts "urgent" per compensar l'impacte econòmic que té el tancament perimetral de la Cerdanya, que s'aplica des d'aquest dimecres i que ell considera "comprensible". L'alcalde de la capital cerdana, Albert Piñeira, ha assegurat que entre el pont de la Puríssima i el dia de Reis són molts els negocis que fan d'entre el 40% i el 60% de la seva facturació anual.

Pla obert on es veuen dues persones assegudes en un banc de la plaça Cabrinetty de Puigcerdà amb un cafè per emportar en el primer dia de confinament perimetral de la Cerdanya. Imatge del 23 de desembre de 2020 (Horitzontal).

Albert piñeira també ha lamentat que l'executiu català no permetés aplicar abans algunes mesures restrictives, com ara el tancament de les escoles i, sobretot, l'institut del municipi. Així, ha explicat que havien detectat que en aquest àmbit s'estaven produint diversos casos de transmissió comunitària de la covid-19.

comentaris