ACTIVITATS D'ESTIU

Puigcerdà celebra la bona acollida de la XXVIII Setmana Cultural del Roser

La programació variada i de qualitat ha atret un nombrós públic, omplint els carrers i places de la Vila de cultura, música i tradició.
Festa del Roser de Puigcerdà 1
photo_camera Festa del Roser de Puigcerdà 1

L'Ajuntament de Puigcerdà ha valorat molt positivament l'èxit de la XXVIII Setmana Cultural del Roser, amb més de 10 dies plens d'activitats culturals que, segons el consistori cerdà, "reafirmen la vila de Puigcerdà com a referent cultural de la comarca".

El tret de sortida es va donar el passat divendres 28 de juny amb un cap de setmana dedicat al teatre i la música, gràcies a l’Associació Cerdanya Musical, que va presentar tres representacions del reconegut musical de Broadway 'Anastàsia'. El dilluns següent, l’espectacle científic "Lutravioleta" va captivar infants, joves i adults amb els sorprenents experiments de Tracy Hund i la seva millor amiga, la Lutra.

Festa del Roser de Puigcerdà 2
Festa del Roser de Puigcerdà 2

Dimarts 2 de juliol, la Colla Castellera de Cerdanya va organitzar un Taller de Castells a la plaça Santa Maria, oferint una demostració d’energia, tradició i cultura. El mateix dia, la pianista Berta Moner va delectar el públic amb un concert al Museu Cerdà, interpretant peces de grans compositors Beethoven, Chopin i Prokófiev.

La programació va continuar el dimecres 3 de juliol amb el programa CineXic impulsat per Òmnium Cultural, que va permetre als més menuts gaudir de la pel·lícula "L'univers en miniatura de No-no". La jornada es va tancar amb el fantàstic concert de jazz del grup lleidatà Hot Seven Apples.

Festa del Roser de Puigcerdà 3
Festa del Roser de Puigcerdà 3

El dijous 4 de juliol, els alumnes de Pas a Pas Gym Dance de Puigcerdà van oferir a l'Espai Campanar una exhibició de dansa, seguida per la presentació del llibre "El mil·lenari Camí de Sant Jaume del curs del riu Segre", de Núria Boltà, a la Sala Pilar Prim. El dia més carregat d'activitats va ser el divendres 5 de juliol. Un dia en què els més petits de la casa van poder gaudir al Bilbiollac dels "Contes de mar i muntanya" per Pati de Contes. Pels més grans hi va haver la presentació del llibre “La Cerdanya, excursions circulars” d’Alfons Brosel i Núria Boltà. I finalment, per a totes les edats i públics, el Mag Lari ens va regalar una nit plena de màgia, misteri i diversió amb el seu nou espectacle "Strafalari"!

Festa del Roser de Puigcerdà 4
Festa del Roser de Puigcerdà 4

El dissabte 6 de juliol al Teatre Municipal del Casino Ceretà es va celebrar la Tarda de la Cultura, en aquesta festa de la cultura de la Vila no només vam gaudir de l'actuació musical d'Isotrip, sinó també d'una exhibició de dansa a càrrec dels i les alumnes de Dansart Cerdanya, un tastet del musical "Anastàsia" de l'Associació Cerdanya Musical i una mostra de teatre d'improvisació de la mà de la companyia Inestable Ceretana de Teatre.

A més, es va fer entrega al Cerdanya Film Festival del guardó Roser Vila de Puigcerdà, el reconeixement més distingit que des de l'Ajuntament de Puigcerdà es dona a una entitat o particular que de manera destacable ha contribuït a la cultura de la nostra Vila. Finalment, la jornada va cloure el concert d'Hirundo Maris i Noctes Cor de Cambra, dins el marc del 13è FEMAP.

Festa del Roser de Puigcerdà 5
Festa del Roser de Puigcerdà 5

El diumenge 7 de juliol es va posar el punt final a la XXVIII Setmana Cultural del Roser amb la XXVI Trobada de Poesia Catalana, una jornada en la qual poetes i poetesses van compartir les seves creacions, acompanyades de la música dels alumnes del Conservatori de Música dels Pirineus.