29.11.2022 |
Viure als Pirineus

Puigcerdà acull la 37a Ruta Pirinenca de les 3 nacions

La Ruta Pirinenca de les Tres Nacions, que enguany arriba a la 37a edició, és una de les proves cicloturistes més antigues del país, l'única que creua tres fronteres i la que puja el port asfaltat més alt dels Pirineus. La prova  és puntuable pel IX Circuit Ciclopirineus-Cultura Ciclista.

DSC_9667(1)
La marxa reunirà més de 1.000 ciclistes.
Puigcerdà acull la 37a Ruta Pirinenca de les 3 nacions

Tots aquells que han participat en anteriors edicions ja coneixen els encants d’aquesta marxa cicloturista: una gran jornada ciclista que permet gaudir de la vall de la Cerdanya i dels mítics ports pirinencs d’Andorra i França, així com un ambient difícil de trobar en altres llocs per les especials característiques del recorregut. I qui encara no conegui la prova tindrà una nova oportunitat el diumenge 19 de juny.

Prèviament, el dissabte 18 de juny, es podrà fer la recollida de dorsals, full de ruta i xip a la plaça de Santa Maria de Puigcerdà, de les 17 a les 20 h. També el dia de la marxa abans de la sortida, de les 6.30 a les 7.30 h del matí.

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i el president del Club Poliesportiu Puigcerdà, Joan Barnola, donaran la sortida a la Ruta de les Tres Nacions 2016 des de la plaça de Santa Maria, sota la torre dels campanar de Puigcerdà, on hi haurà un primer avituallament amb xocolata i coca per als ciclistes i acompanyants, per a continuació passar pel control de sortida i situar-se al llarg del carrer Major. La sortida serà a les 8 h del matí del diumenge 19 de juny.

Després de Puigcerdà es recorre tota la vall de la Cerdanya fins a la Seu d’Urgell, es travessa el pas fronterer i es creua el Principat d’Andorra fins al port d’Envalira (2.409 m), punt culminant del recorregut. Després del descens del port, un nou ascens fins al coll de Pimorent (1.920 m). A partir d’aquí, un tram llarg de baixada per territori francès fins a Puigcerdà, on queden els últims metres de costa fins al Club Poliesportiu, on estarà situada l’arribada. En total, seran 140 km de recorregut.

La Ruta de les Tres Nacions l’organitza la Secció de Ciclisme del Club Poliesportiu Puigcerdà, amb el suport de l’Ajuntament de Puigcerdà, la Diputació de Girona, les federacions catalana i andorrana de ciclisme i una àmplia col·laboració de patrocinadors i institucions catalanes, andorranes i franceses. L’any passat es va batre el rècord de participació amb 900 inscrits, xifra que enguany augmentarà fins arribar als 1.000 ciclistes.

Puigcerdà acull la 37a Ruta Pirinenca de les 3 nacions
Comentarios