MUNICIPIS

Prullans remodela íntegrament els carrers del nucli antic amb una inversió de prop de mig milió d'euros

L'actuació inclou la plaça Major, els dos trams de carrer que hi donen accés, el carrer de la Torre i un tram del carrer Major.
8206eec3-c38d-41e6-b154-227c8875a94f
photo_camera Prullans remodela íntegrament els carrers del nucli antic / Albert Lijarcio

Els carrers del nucli antic de Prullans (Cerdanya) presentaran una nova imatge a partir de principis d'estiu. Les obres van començar el mes de març passat i, a banda d'un nou ferm, inclouen la millora dels serveis de clavegueram, aigua potable i enllumenat. L'objectiu és dotar aquestes vies d'una aparença visual més "rústica", característica que identifica als pobles de muntanya, tal com ha comentat l'alcalde de la localitat cerdana, Albert Maurell. Els treballs, que tenen un cost d'uns 420.000 euros, han rebut bona part del finançament de la darrera convocatòria del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i, en menor mesura, de la Diputació de Lleida. D'aquesta manera, l'aportació de l'ajuntament s'ha situat en un 10% del total.

e46c1eb1-1946-4078-bf2b-71eea696a0f9
Prullans remodela íntegrament els carrers del nucli antic / Albert Lijarcio

L'actuació inclou la plaça Major, els dos trams de carrer que hi donen accés, el carrer de la Torre i un tram del carrer Major. La previsió és que tots ells comptin amb una banda central formigonada d'uns dos metres, per facilitar el trànsit i la treta de neu a l'hivern. Mentre, els acabats laterals seran amb pedra, segons ha explicat Maurell, que ha destacat que aquesta és l'obra més important que s'ha executat al poble en els darrers mandats.

Els treballs també han permès solucionar problemes d'humitats que s'havien detectat en algunes cases, els quals provenien de diverses esquerdes dels tubs de clavegueram. A més, també suposen renovar el ferm, que tenia trams fets de formigó i altres d'asfaltats, i tot plegat contribuirà a atreure nous visitants a la localitat, tal com ha afirmat el seu alcalde.