CONFERÈNCIES

Carles Pont parla de la política a les xarxes socials i dels influencers al Museu Cerdà de Puigcerdà

Carles Pont, professor de Comunicació de la UPF, ha intervingut en el marc del cicle “A l’estiu, recerca’t” organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya
Carles-Pont_foto-Gael-Piguillem
photo_camera El professor de Comunicació, Carles Pont, durant la seva conferència / Gael Piguillem

Aquest dimarts, dia 16 d’agost, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la tercera conferència del cicle “A l’estiu, recerca’t”, que portava per títol: “La política a les xarxes socials. Contradiccions ideològiques, discursos d’odi i foguera de les intimitats”, a càrrec de Carles Pont Sorribes, professor de Comunicació de la UPF.

El conferenciant va explicar l’origen de les xarxes socials i dels actuals influencers, llavors anomenats líders d’opinió; com han anat evolucionant al llarg dels anys a través de mitjans com la premsa, la ràdio i la televisió, fins a arribar a l’actual internet i les xarxes socials.

Després, ha analitzat l’ús que fan els polítics, especialment els de caràcter populista, de les xarxes socials, quin tipus de llenguatge utilitzen i amb quines finalitats, fins a arribar a exposar la seva intimitat, per demostrar que, en el fons, són persones normals com els seus votants. Així, han desfilat personatges com Donald Trump, Keiko Fujimori, Mateo Salvini, Santiago Abascal o Justin Trudeau.

La conferència ha anat seguida d’un animat debat i moltes preguntes formulades pel públic present a la sala.

Més a Cerdanya