UNIVERSITAT D'ESTIU

Presenten la programació i els cursos de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà

La lliçó inaugural d’enguany anirà a càrrec de Patrycia Centeno, llicenciada en periodisme i experta en comunicació política no verbal.
presentacio 2022
photo_camera Albert Piñeira, Francesc Armengol i M. Àngels Terrones a la presentació de la Universitat d'Estiu / puigcerda.cat

Puigcerdà esdevindrà novament, aquesta setmana vinent, de l’11 al 15 de juliol, el campus universitari estival dels Pirineus amb la celebració de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà, que organita l’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer) en coordinació amb la Universitat Ramon Llull i l’Ajuntament de Puigcerdà.

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, el president de l’AUCer, Francesc Armengol i la vicepresidenta de formació de l’AUCer, M. Àngels Terrones han presentat el contingut d’una edició que vol recuperar la normalitat, després que l’any passat se’n celebrés una edició “de butxaca” a causa de les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid19.

Pel que fa a les activitats paral·leles, obertes a tothom, la lliçó inaugural d’enguany (dilluns 15, 20.15 h, al Museu Cerdà) anirà a càrrec de Patrycia Centeno, llicenciada en periodisme i experta en comunicació política no verbal i comptarà amb la participació de la Coral capella de Santa Maria de Puigcerdà. Dimarts a la nit es farà novament la Nit dels Estels al Niu de l’Àliga. Dimecres a les 21.45h es recuperarà la Nit d’Arts amb un espectacle de dansa amb la companyia “Fun Dan Mondays” al parc Shierbeck, mentre que la cloenda anirà a càrrec del Dr. Francesc Torralba.

ELS CURSOS

A la presentació s’ha avançat que la setmana universitària arriba amb un “bon ritme d’inscripcions” i que l’oferta d’enguany presenta “un equilibri entre temes d’interès general de la població i aquelles qüestions professionals més necessàries a la Cerdanya”.

La graella formativa d’aquesta edició presenta propostes noves i temàtiques específiques, adreçades a diversos públics concrets, amb un total de 9 cursos, 2 jornades professionals, 1 Summit i 4 tallers. Pel que fa als cursos, trobem un sobre la pesta i guerra a l’Europa Moderna amb un recorregut des de la Cerdanya a càrrec del Dr. Xavier Gil Pujol; un sobre música russa, mindfulness, un curs sobre el parlar de Cerdanya i Jordi Pere Cerdà amb Manel Figuera, constel·lacions familiars, iniciació als vins i escumosos o un sobre equilibri i benestar entre altres.

Igualment es celebrarà la XX Jornada d’Estiu de la professió mèdica i les VIII Jornades de desenvolupament rural, el 1r summit de les tecnologies avançades en el “digital entertainment” i els tallers “a les per brillar: el plaer d’educar”, “saber respirar: el nostre amic el diafragma”, “scrapbook” i “com fer un treball de recerca”.