LLIBRES

Presenten a Puigcerdà "De vulnerables a poderosos”, del doctor Jordi Varela

L’autor va explicar que alguns desequilibris socioeconòmics del món són els causants de molts problemes de salut de la Humanitat i que no tot són plagues de microbis o problemes lligats a l’envelliment.
Varela-Subirats
photo_camera D’esquerra a dreta: Dr. Jordi Varela (autor) i Dr. Enric Subirats (presentador) / Foto: Enric Quílez

Aquest dissabte, 22 de juny, va tenir lloc, a la Sala Pilar Prim de la Biblioteca Comtat de Cerdanya, de Puigcerdà, la presentació del llibre: “De vulnerables a poderosos. L’apassionant lluita de la humanitat per la salut i la vida”, del Dr. Jordi Varela, publicat per Angle Editorial.

La presentació va consistir en un seguit de preguntes sobre el llibre, formulades pel Dr. Enric Subirats. L’autor va explicar que alguns desequilibris socioeconòmics del món són els causants de molts problemes de salut de la Humanitat i que no tot són plagues de microbis o problemes lligats a l’envelliment.

De vulnerables a poderosos

El llibre “De vulnerables a poderosos” és un recull de vuitanta relats breus que parlen de com els homes i les dones han lluitat, i lluiten, per defensar les seves vides i les dels seus. Uns relats que aporten entreteniment, coneixement i perspectiva sobre la història de tots aquests fets, les dificultats viscudes i els èxits assolits. El conjunt de l’obra és comparable a un ésser viu en el qual cada cèl·lula (els relats) té vida pròpia, però això no impedeix que totes elles es coordinin per formar un òrgan (els capítols) que, al seu temps, també té un sentit en ell mateix.

La intenció del llibre és acostar els discursos de la salut pública i dels sistemes proveïdors de serveis, destriant quin paper ha jugat cadascú al llarg del temps i quins són els reptes que haurien d’enfrontar plegats. L’obra conclou que és urgent que la humanitat elabori estratègies efectives per combatre les amenaces que ella mateixa ha creat, si desitja que els onze mil milions de persones que l’acabaran component visquin de manera saludable i en harmonia amb el planeta que trepitgen.

La presentació va ser seguida per un nombrós públic que va formular diverses preguntes i reflexions sobre el que es va exposar a l’acte.

Jordi Varela
El doctor Jordi Varela intervenint en una edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà

El perfil

Jordi Varela i Pedragosa (Santa Coloma de Gramenet 1952). És metge i ha estat directiu de tres hospitals de la xarxa pública catalana, Puigcerdà, Mar i Sant Pau, a més d’haver exercit de consultor  i de professor de gestió clinica  a ESADE i a la UAB. En el camp professional ha estat fundador i editor del blog “Avenços en en gestió clínica” i ha publicat diversos articles i llibres , el darrer dels quals es “De vulnerables a poderosos” .