UNIVERSITAT D'ESTIU

Presenten els cursos de la 26a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull

La 26a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull ofereix 17 activitats formatives, destacant conferències, tallers i jornades professionals, amb inscripcions encara obertes
Laura Fa RAC1
photo_camera La periodista Laura Fa participarà en la 26a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull de Puigcerdà / @versiorac1

El passat dimarts 9 de juliol, el primer tinent d’alcalde de l'Ajuntament de Puigcerdà, Francesc Armengol, juntament amb la regidora d’Educació, Roser Respecte; la presidenta de l’AUCer, M. Àngels Terrones i la directora de Dansart Cerdanya, Anna Òdena, van presentar en roda de premsa els cursos de la 26a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull. L'edició d'enguany, que tindrà lloc del 15 al 19 de juliol, ofereix 17 propostes formatives.

La Universitat d'Estiu Ramon Llull, organitzada per l’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer) en col·laboració amb la Universitat Ramon Llull i l'Ajuntament de Puigcerdà, inclou una àmplia varietat de cursos, tallers i jornades professionals. La conferència inaugural se celebrarà el 15 de juliol a les 20.15h al Museu Cerdà, amb la participació de la periodista Laura Fa i l’assessora d’imatge i escriptora Marta Pontnou, que abordaran la temàtica de la pressió estètica de les dones, acompanyades per la Coral Capella de Santa Maria de Puigcerdà.

Laura Fa RAC1
La periodista Laura Fa participarà en la 26a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull de Puigcerdà / @versiorac1

Entre els esdeveniments destacats, el dimarts 16 de juliol tindrà lloc la Nit dels Estels al Niu de l’Àliga, i el dimecres 17 a les 22h, la Nit d’Arts portarà l’espectacle de dansa contemporània "Femme" al Parc Schierbeck. La setmana universitària es clourà el divendres 19 de juliol amb una conferència dedicada al canvi climàtic a càrrec de la meteoròloga Mònica Usart.

Mònica Usarts Grup 62
La meteoròloga Mònica Usart.iparlarà del canvi climàtic en la 26a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull de Puigcerdà / @Grup62

La programació inclou cursos tan diversos com ‘Com crear vídeos amb el mòbil com un pro’, un curs d’Escriptura Creativa avalat per l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, mindfulness, la figura de Sant Ignasi de Loiola, la música de Handel, la gestió de conflictes, educació corporal, horticultura i contractació pública. Els tallers també aborden temes de la vida quotidiana amb un enfocament pràctic, destacant novetats com ‘Constel·lacions familiars. Les noves relacions de parella’ amb la psicòloga Sara Rodríguez, ‘Cuina saludable i creativa’ a càrrec de l’assessor culinari Jordi Tomàs, ‘El món de la cervesa, els seus plans perfectes i l’Oktoberfest’ amb Toni Cot, i ‘Educació financera per a no financers’ impartit per Xavier Alcázar i Toni Cot.

Per la seva banda, les jornades professionals recullen la XXII Jornada d’Estiu de la Professió Mèdica, organitzada pel Col·legi de Metges de Catalunya; la V Jornada d’Estiu de la Professió Farmacèutica, organitzada pel Col·legi de Farmacèutics de Girona; la X Jornada de Desenvolupament Rural, dedicada a la Llei dels Espais Agraris i les eines de conservació i protecció dels sòls agraris, i l’esdeveniment Digital Entertainment 2024, centrat en l’aplicació de tecnologies avançades a l’oci digital.