TEMPORADA ESQUÍ

El Pirineu encara la temporada d'hivern, amb la voluntat de tenir unes estacions d'esquí "segures"

Empresariat Cerdanya presenta el pla per afrontar possibles casos de covid-19, que es podria estendre a altres comarques
Pla obert del delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, intervenint a la reunió amb diversos sectors vinculats a l'entitat Empresariat Cerdanya i al costat del seu president, Francesc Armengol Imatge del 27 d'octubre de 2021. (Horitzontal)
photo_camera El delegat del Govern Ricard Pérez, amb diversos sectors vinculats a Empresariat Cerdanya / Albert Lijarcio

El Pirineu preveu una campanya d'hivern amb "major tranquil·litat" que la de l'any passat, en què es va decretar un confinament perimetral a la Cerdanya i el Ripollès durant les festes de Nadal. Així ho ha dit aquest dimecres el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, després de conèixer el Pla Director de la neu elaborat la temporada passada per Empresariat Cerdanya per prevenir i fer front als possibles casos de covid-19 que es detectin a la zona. Tant aquest document de treball com les recomanacions que es van fer per part de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), entre d'altres, serviran de base per donar "seguretat" a les estacions d'esquí i la resta de sectors vinculats al turisme.

Pérez ha dit que la situació sanitària actual és "molt diferent" a la de l'hivern passat i que en aquest període també han "après" a identificar les mesures que poden ser més eficients en la gestió de la pandèmia. El delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran ha posat en valor el Pla Director de la neu d'Empresariat Cerdanya a l'hora de "sumar" en la voluntat de tenir un "Pirineu segur" i aportar un sistema d'organització de cara a resoldre possibles incidències.

Pla obert del delegat Govern Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, el gerent de la regió sanitària Alt Pirineu i Aran, Felip Benavent, el president d'Empresariat Cerdanya, Francesc Armengol, i altres autoritats. Imatge del 27 d'octubre de 2021. (Horitzontal)
(Foto: El delegat Govern Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, el gerent de la regió sanitària Alt Pirineu i Aran, Felip Benavent, el president d'Empresariat Cerdanya, Francesc Armengol, i altres autoritats / ALBERT LIJARCIO)

En el mateix sentit s'ha pronunciat el gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, Felip Benavent, que també ha ressaltat la necessitat de prendre totes les mesures de prevenció, donar una resposta ràpida davant de possibles casos positius de covid-19 i continuar ampliant el nombre de població vacunada. Així, ha dit que el sector de la neu pot servir per "fomentar i avançar" en aquells grups d'edat on els percentatges són més baixos.

Mentre, el president d'Empresariat Cerdanya, Francesc Armengol, ha assegurat que la comarca espera l'hivern "amb moltes ganes". A més, ha afirmat que el volum de reserves de cara als ponts de Tots Sants i la Puríssima, a més de les vacances de Nadal, així ho denoten i que la temporada pot ser bona si les condicions meteorològiques acompanyen i hi ha neu. A més, ha explicat que es vol encaminar cap a la vacunació a les persones que vinguin a treballar durant la campanya, sent conscients que aquesta permet contenir la pandèmia.

Armengol ha detallat que el document va néixer la temporada passada i que serveix per coordinar l'Àrea Bàsica de Salut i l'Hospital de Cerdanya amb les estacions d'esquí i el sector de la restauració i el transport, entre d'altres. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Isidre Chia, ha destacat que aquest pla és un full de ruta "molt valuós" i que cal seguir. Finalment, Benavent ha afegit que, a banda de la pandèmia, el treball de posada en comú de les mesures sanitàries també servirà per incidir en la necessitat de dur a terme una bona manipulació d'aliments.