COMUNICACIÓ

El periodista Carles Pont parla a Puigcerdà de la credibilitat de la informació i les fake news en temps de pandèmia

La conferència ha estat organitzada pel  Grup de Recerca de Cerdanya.
Carles-Pont
photo_camera El periodista Carles Pont va parlar al Museu Cerdà de Puigcerdà / GRC

Aquest dimecres, dia 25 d’agost, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la conferència: “Les fake news i la Covid-19: Credibilitat de la informació i ús de les xarxes socials durant la pandèmia”, a càrrec de Carles Pont Sorribes.

Carles Pont va néixer a Bellver de Cerdanya i és professor del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. És doctor en Comunicació Social, llicenciat en Periodisme i diplomat en Ciències de l’Educació. És autor de tres llibres i autor de nombrosos articles en revistes acadèmiques i col·laborador habitual i soci del Grup de Recerca de Cerdanya.

Carles Pont va explicar quin és el concepte de fake news i el seu origen i la seva relació amb la pandèmia de covid-19. També va mostrar els resultats d’un estudi comunicatiu sobre les fake news en funció dels grups d’edat i altres factors sociodemogràfics i sobre la credibilitat dels diferents canals i mitjans de comunicació.
La conferència va ser seguida per un llarg debat, amb múltiples aportacions del públic present sobre el tema de les fake news, la credibilitat dels mitjans de comunicació i altres temes relacionats.