RECERCA

Patrícia Planas i Mar Sánchez Bergua parlen a Puigcerdà de la maçoneria i les lògies femenines

El Grup de Recerca de Cerdanya va organitzar la conferència: “Ser maçona, una experiència de vida”.
Maçoneria GRC
photo_camera Patrícia Planas i Mar Sánchez Bergua parlen a Puigcerdà de la maçoneria i les lògies femenines / Francesc Esteban

El proppassat dissabte, 18 de maig, a la Sala Pilar Prim de la Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà, va tenir lloc la conferència: “Ser maçona, una experiència de vida”, a càrrec de la Patrícia Planas Rufino, Venerable Mestre de la Lògia La Dama Blanca d’Andorra i la Mar Sánchez Bergua, Gran Mestre de la Gran Lògia Femenina d’Espanya.

Primer, van fer una introducció al fet maçònic, en què consisteix, els conceptes de república universal, el lema llibertat-igualtat-fraternitat al qual afegeixen la tolerància i la laïcitat, el concepte d’Humanitat i amor universal, de la importància de la simbologia, d’aprendre a escoltar a l’altre i de no imposar les creences pròpies als altres.

Maçoneria GRC
Patrícia Planas i Mar Sánchez Bergua parlen a Puigcerdà de la maçoneria i les lògies femenines / Francesc Esteban

També es va parlar del fet que ser maçó és una experiència personal molt pròpia, difícil d’explicar a un que no ho sigui. Es va posar l’exemple de com explicar quin sabor té la xocolata si mai no s’ha tastat.

A continuació es va parlar de la maçoneria històricament, el seu origen i evolució, de la creació de les lògies femenines, relativament recents, de les persecucions sofertes a Espanya a la maçoneria, durant la dictadura franquista, on encara ha quedat una certa creença general que la maçoneria conté alguna cosa tèrbola, fet que no passa a la resta del món, on ser maçó sol ser considerat un element de prestigi i es posa al currículum.