ESPAIS NATURALS

El Parc Natural del Cadí-Moixeró i l'EMD d'Estana habiliten un aparcament a l'entrada del poble

L'objectiu de la mesura és reduir la xifra de vehicles dins del poble i evitar problemes d'accés a veïns i ramaders
Imatge del camp habilitat aquest estiu com a aparcament provisional a l'entrada de l'EMD d'Estana, al municipi de Montellà i Martinet, el 26 d'agost del 2021. (Horitzontal)
photo_camera Aparcament a l'entrada de l'EMD d'Estana, al municipi de Montellà i Martinet / Parc Natural del Cadí-Moixeró

L'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d'Estana, en col·laboració amb el Parc Natural del Cadí-Moixeró, ha habilitat un aparcament de 1.800 metres quadrats a l'entrada d'aquest poble de la Cerdanya. El principal objectiu d'aquesta mesura és canalitzar els nombrosos vehicles que arriben a Estana cap a aquest nou prat habilitat com a aparcament temporal, durant les setmanes de més afluència de la temporada d'estiu. Els visitants arriben a Estana principalment per visitar Prat de Cadí, i també el poble d'Estana i la ruta dels miradors del Pla de l'Àliga. Aquest aparcament que s'ha habilitat funciona des del 2 d'agost i serà operatiu fins al 12 de setembre.

L'objectiu és reduir el nombre de vehicles a l'aparcament de Coll de Pallers i a dins del poble d'Estana, per evitar els nombrosos problemes d'accés als veïns del poble i als ramaders que treballen a la zona. En alguns moments de la temporada s'han arribat a comptar uns 150 vehicles a la zona en una sola jornada.

L'habilitació de l'aparcament inclou un reforç de la senyalització de la zona i d'un informador del Parc Natural que cobrirà l'horari de 9 h 13 h de l'últim cap de setmana d'agost i els dos primers caps de setmana de setembre.

El Parc Natural recorda que els cotxes s'han d'aparcar en el lloc per aquesta finalitat. En aquest sentit, queda expressament prohibit estacionar de forma que s'impedeixi l'accés a les finques, habitatges o als camins de la xarxa viària, així com en camps, conreats o sense conrear, prats, pastures, i espais delimitats per tancats elèctrics. També està prohibit aparcar en les entrades de camins i/o accessos a camps i/o prat, pistes de desembosc, i quan no es pugui garantir el pas d'un vehicle pesant, per tant ha de quedar una amplada de circulació útil superior als 3 metres. Els vehicles mal estacionats que impedeixen la circulació a altres vehicles, i en especial als agrícoles, serveis oficials i/o d'emergències, poden ser retirats.

Des del Parc Natural del Cadí-Moixeró contribueixen de forma directa a la reordenació dels accessos al parc, i amb mesures com aquestes es pretén donar un suport actiu als ajuntaments i a les entitats municipals descentralitzades per conservar l'espai natural.