MEMÒRIA

El Parc dels Búnquers de Martinet ofereix una visita en format Scape Room per atraure nous visitants

Els participants hauran de recórrer els 300 metres de galeries subterrànies per aconseguir les pistes i poder desactivar un canó d’artilleria.
Foto escaperoom 3
photo_camera Participants a l'Scape Room del Parc dels Búnquers de Martinet / PARC DELS BÚNQUERS DE MARTINET

El Parc dels Búnquers de Martinet, al municipi de Montellà i Martinet, ofereix aquest estiu un nou producte cultural, turístic i d’oci per donar a conèixer el seu patrimoni. Es tracta d’un Scape Room, el format de joc d’escapisme cronometrat que en els últims anys s’ha popularitzat arreu.

L'activitat es porta a terme tots els dijous i dissabtes d’estiu a les 19.30 hores, en grups de dos a deu persones, i tindrà continuïtat fins al proper dia 11 de setembre. L’edat mínima per poder participar-hi és de vuit anys.

Foto escaperoom 2
Participants a l'Scape Room del Parc dels Búnquers de Martinet / PARC DELS BÚNQUERS DE MARTINET 

Els participants hauran de recórrer els 300 metres que hi ha de galeries subterrànies per d’aquesta manera aconseguir les pistes i estris necessaris per poder desactivar un canó d’artilleria.

Els responsables del Parc dels Búnquers promocionen la nova activitat per atraure visitants d'aquesta manera: "Primavera de 1945. Hitler i el règim nazi acaben de caure. L'Organització Defensiva dels Pirineus, espera un imminent atac de les potències aliades a través de la Cerdanya i prepara un important defensa des dels Centres de Resistència nº 52 i 53. La peça més important i potent de la defensa són els canons antitancs. La línia s'ha armat a gran velocitat i tot és a punt per aturar l'atac aliat. A darrera hora la invasió és desmentida i immediatament s'ha donat la ordre de replegament de totes les unitats. Les fortificacions han estat desarmades i s'ha aturat el pla de defensa. Tot i això, l'ordre no ha arribat a una de les unitats i un esquadró de soldats es dirigeix a un dels búnquers d'artilleria del CR53 de Martinet per fer detonar el canó. Cal aturar com més aviat millor l'alarma del canó i així evitar que la unitat d'artilleria faci volar el pont de Martinet. Esperem que tu i el teu equip pugueu aconseguir-ho abans d'una hora! Sort!"

Parc dels bunquers 2

Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà

Durant la dècada dels quaranta es construí una impressionant línia fortificada al llarg dels Pirineus, des del Cap de Creus fins al País Basc, formada per gairebé 10.000 búnquers. La Cerdanya, considerada zona estratègica, concentra un gran nombre d'aquests búnquers.

El Parc dels Búnquers proposa als visitants endinsar-se en un total de vuit búnquers de diferents tipus: punts de combat, punts d'artilleria, nius de metralladores, galeries subterrànies... mitjançant un recorregut exterior per un itinerari senyalitzat i guiat durant el primer tram.

 La visita es completa amb el centre de visitants. Mitjançant un muntatge innovador, aporta les claus per entendre el context de l'època i la construcció dels búnquers a través d'un recorregut que recrea aquells fets històrics i suggereix les sensacions d'angoixa i d'incertesa d'aquell temps.