27.09.2022 |
Viure als Pirineus

Núria Picas explicarà la seva experiència vital a Puigcerdà

"Viure és no fer-ho tot intensament", deia Kilian Jornet dissabte passat a la nit als espectadors que van omplir el Casino Ceretà de Puigcerdà. Ho va fer a "Viure", el cicle de conferències que inaugurava i que el va dur a compartir amb el públic la seva experiència a l'Everest i el què significa viure per a ell. El cicle continua aquest dissabte, 21 de gener, amb la conferència de Núria Picas, que presentarà “Viure el teu somni: Home to Home”.

f071a16b-c2b6-48f1-a982-f62f3ffe5704
El cartell de les xerrades "Viure".
Núria Picas explicarà la seva experiència vital a Puigcerdà

Jornet tornava a casa després de molt de temps, al lloc que el va fer créixer com a esportista i en un format proper on l'espectador compartia les seves opinions. En acabar, Jornet explicava: “M’ha agradat molt aquest format de conferència, perquè hem pogut debatre de temes molt interessants amb el públic. A més, fer-ho aquí, a casa, a Puigcerdà, em feia molta il·lusió”.

En començar la xerrada, Jornet va explicar breument en què consisteix el seu projecte personal Summits of My Life, que l’ha dut a batre rècords de velocitat arreu del món amb un estil minimalista i purista. Després, va compartir amb els espectadors les seves vivències a l’Everest, que no va poder ascendir a causa de la meteorologia adversa.

Combinant fotos i vídeos, Jornet va aprofitar també per parlar del risc i el que implica anar d’una manera lleugera a la muntanya, per acabar la intervenció parlant sobre la necessitat de viure sent feliç i fent allò que més ens omple. Entremig, Jornet va posar diverses preguntes als espectadors respecte a què era per ells la vida i què en pensaven de diferents situacions. Aquesta conversa de proximitat va permetre als espectadors conèixer curiositats i anècdotes de l’expedició a l’Everest.

“Viure el teu somni: Home to Home”

El cicle continua aquest dissabte, dia 21 de gener, amb la conferència de Núria Picas, que presentarà “Viure el teu somni: Home to Home”. La campiona del món de curses de muntanya compartirà el projecte Home to Home que va realitzar aquest passat estiu i que la va dur a enllaçar, corrent, dues travesses mítiques de Catalunya: Cavalls del Vent i Carros de Foc en només 26h. També es projectarà el documental que sobre el mateix títol repassa el repte i la vida de la Núria.

Picas, per la seva banda, comentava: “Em fa molta il·lusió compartir amb els espectadors de la Cerdanya el Home to Home, ja que per mi va significar complir un somni en una part de les seves muntanyes. Aquest projecte és la consecució d’una il·lusió que feia molt temps que es coïa i crec que aquesta experiència es pot aplicar a molts aspectes de la vida”.

Les xerrades estan organitzades per Lymbus amb el suport de l’Ajuntament de Puigcerdà. Els tickets per les entrades es podran comprar online a la web de www.lymbus.com/viure o a taquilla el mateix dia amb un preu de 5€.

Núria Picas explicarà la seva experiència vital a Puigcerdà
Comentarios