05.12.2021 |
Viure als Pirineus

Mor l'escriptor que buscava la inspiració a Puigcerdà

Avui ens ha deixat Carlos Ruiz Zafón, escriptor molt vinculat a Puigcerdà, escenari d'algunes escenes de la seva novel·la El Joc de l’Àngel. De fet, la capital de la Cerdanya compta amb la “Ruta Literària Ruiz Zafón” que ressegueix els llocs d'interès d'aquesta vila pels quals hi transcorre la trama de la popular novel·la de Zafón.
ezgif-2-97c889e3257e
Carlos Ruiz Zafón. Foto cedida per l'ajuntament de Puigcerdà.
Mor l'escriptor que buscava la inspiració a Puigcerdà

La Ruta Ruiz Zafón s'inicia a l'estació de Renfe, continua per l'Hotel del Llac i pels voltants de l'Estany i segueix posteriorment per Villa San Antonio i el passeig de Rigolisa, per acabar al passeig dels Enamorats. A més a més, El Joc de l’Àngel no és la única novel·la on Zafón va fer viatjar als seus herois a la Cerdanya, i és que a El Laberint dels Esperits el protagonista torna a trepitjar la vall on coincideix amb un vell amic que porta el nom d’un conegut escriptor de casa nostra, Alfons Brosel, gran amic de Zafón.

RUTA LITERÀRIA RUIZ ZAFÓN

Monòlit núm. 1. Ubicat davant l’estació de la RENFE. “Mentre els vagons lliscaven per les vies, el contorn de l’estació va anar sorgint lentament com un miratge al meu voltant”.

Monòlit núm. 2. Ubicat davant l’Hotel del Llac. “L’hotel del Llac era un casalot de dos pisos pintat de vermell fosc que quedava al peu de l’estany”.

Monòlit 3. Ubicat al llac (davant el bar del Llac"). “Grans casalots de torrasses esmolades i perfil senyorial envoltaven el llac...”

Monòlit núm. 4. Ubicat al Llac (entrada Carrer Pons i Gasch). “Em vaig acostar a la vora i em vaig aturar a contemplar l’estany congelat que s’estenia als meus peus”.

Monòlit núm. 5. Ubicat al Llac (entrada escales col·legi Alfons I). “La capa de gel devia tenir un pam de gruix i en alguns indrets resplendia com cristall opac...”.

Monòlit núm. 6. Ubicat al Llac (entrada Passeig de la Sèquia). “L’endemà al matí, vaig sortir de l’hotel quan el sol començava a alçar-se sobre el llac glaçat”.

Monòlit núm. 7. Ubicat al Llac (entrada Dr. Piguillem). “Al cap de dos minuts, vaig enfilar un carrer que vorejava una immensa llacuna glaçada i blanca”.

Monòlit núm. 8. Ubicat davant l’entrada de Villa San Antonio. (Pl. Dionís Puig). “Més enllà, la Vil·la Sant Antoni s’alçava com un sentinella ombriu embolcallat per un halo de llum daurada que exhalava dels seus finestrals”.

Monòlit núm. 9. Ubicat al Passeig de Rigolisa. (cantonada C/ de Clausolles). “Hi trobarà una llarga avinguda envoltada de casalots que va a parar al passeig de la Rigolisa”.

Monòlit núm. 10. Ubicat a l’entrada sud del camí dels Enamorats. “El mapa emmarcat que hi havia al menjador de l’hotel del llac l’identificava amb l’apel·latiu carrincló de passeig dels Enamorats”.

Mor l'escriptor que buscava la inspiració a Puigcerdà
Comentarios