Mor l’històric radiofonista de Puigcerdà, Josep Maria Teignier i Cot

Va començar a treballar a la ràdio als setze anys i va ser fundador i director de Ràdio Pirineus des de la seva creació el 1983

Josep Maria Teignier
photo_camera Josep Maria Teignier. Foto: Grup de Recerca de Cerdanya

El radiofonista Josep Maria Teignier ha mort aquest dijous com a conseqüència d’una malaltia. Josep Maria Teignier i Cot, va néixer a Puigcerdà fa 73 anys i ha estat el fundador, ànima i veu de Ràdio Pirineus. Des que es va fundar Ràdio Pirineus, el novembre de 1983, Teignier hi va treballar fins a la seva jubilació i en va ser el director, locutor d’informatius i cap de programació. Amb la mort de Josep Maria Teignier s’apaga una de les grans veus radiofòniques i més característiques de la Cerdanya. Teignier, excel·lent comunicador, va retransmetre des de partits d’hoquei fins a intenses nevades, passant per l’actualitat política i social de Cerdanya, sempre amb un estil molt personal i inconfusible.

La seva trajectòria en el món de la ràdio va començar quan només tenia setze anys a Ràdio Puigcerdà, emissora predecessora de Ràdio Pirineus. Quan Ràdio Puigcerdà va deixar d’emetre, Josep Maria Teignier es va traslladar a Olot, on va formar part de la plantilla de Ràdio Olot, però les seves obligacions al capdavant de l’empresa familiar el van obligar a tornar a la capital de la Cerdanya. El mes de novembre de 1983, i després de diversos contactes amb gent del món de la ràdio de les comarques gironines, Josep Maria Teignier va decidir incorporar-se a la creació de Ràdio la Cerdanya SA, empresa que donaria pas a Ràdio Pirineus.

Josep Maria Teignier també va ser membre de la Companyia Inestable Ceretana de Teatre i persona estimada i molt popular a la Cerdanya per la seva activitat associativa. El novembre de 2015, amb l’inici de les emissions de la nova etapa de Ràdio Puigcerdà, Josep Maria Teignier i altres antics professionals de Ràdio Pirineus, van col·laborar com a voluntaris en el nou projecte radiofònic de proximitat.

El funeral per Josep Maria Teignier es durà a terme el diumenge dia 7 a les 11 del matí a l’Església Parroquial de Puigcerdà.