02.10.2022 |
Viure als Pirineus

OBITUARI

Puigcerdà plora la mort de Josep Viladesau, el seu llibreter estimat

Aquest diumenge ha mort a l'edat de 92 anys l'històric llibreter de Puigcerdà, persona molt estimada a Puigcerdà i la Cerdanya
josep-viladesau-1
Josep Viladesau a la seva llibreria de Puigcerdà. Fotos: Arxiu familiar.
Puigcerdà plora la mort de Josep Viladesau, el seu llibreter estimat

Aquest diumenge ha mort Josep Viladesau i Domènech, històric llibreter de Puigcerdà, referència cultural a tota la comarcai persona molt estimada a la vila.

Josep Viladesau era el puntal d'un establiment cultural amb més de 91 anys d'existència. La vila de Puigcerdà s'ha despertat commocionada per la pèrdua de qui fou un veí il·lustre, culte i apassionat per la història de Puigcerdà. L'Ajuntament ha lamentat la pèrdua del llibreter estimat, sempre afable i generós amb tothom. El funeral tindrà lloc aquest dimarts, a les onze, a Sant Domènec de Puigcerdà.

Viladesau

El perfil

Josep Viladesau i Domènech, va néixer a Hostalric el 1927. Llibreter jubilat, era un apassionat de la història de Puigcerdà, alhora que un referent per als estudiosos que busquen informació per a fer treballs sobre la vila. L'any 2011, l'Ajuntament de Puigcerdà li va atorgar el 'Roser de Puigcerdà'. El 2013, el Centre d'Estudis Calongins li va retre un homenatge com a soci d'honor de 'Colònico'. El llibreter Viladesau també va formar part de jurats de premis literaris i era col·laborador de la Biblioteca Comtat de Cerdanya. El 2014 va publicar, conjuntament amb altres autors, "L'Efecte Cabrinetty. Puigcerdà 10 d'abril de 1873. Antecedents, ressò i conseqüències", a Edicions Salòria, amb pròleg d'Enric Calpena.

Puigcerdà plora la mort de Josep Viladesau, el seu llibreter estimat
Comentarios