Montellà inaugura el nou mecanisme del rellotge de l’església de Sant Serni i recupera el so de les campanes

Montellà ha inaugurat aquest dissabte el nou mecanisme del rellotge de l’església de Sant Serni que ha permès que, després de molts anys sense sonar, les campanes de l’església del poble tornin a marcar les hores i els quarts.

InauguracioEsglesia1
photo_camera Inauguració del nou mecanisme del rellotge de l’església de Sant Serni

L’acte ha tingut lloc en el marc de la dissetena Diada del Grup d’Amics de Montellà (GAM), que justament ha estat l’entitat que ha impulsat aquesta obra de millora. Tot i ser-ne l’associació impulsora, el projecte per recuperar el rellotge i el so de les campanes ha estat possible gràcies a la col·laboració econòmica de més de 90 persones i institucions del poble, del municipi de Montellà i Martinet i de la comarca de Cerdanya, a més del Bisbat d’Urgell. És per això que durant l’acte d’inauguració, el vicari general de la diòcesi d’Urgell, mossèn Ignasi Navarri i el president del GAM, Llorenç Vergés, han descobert una placa d’agraïment a totes les persones, comerços i institucions que han fet possible aquesta obra.

Posteriorment, ha tingut lloc la inauguració del nou local que l’associació ha habilitat en una antiga cort del poble i que li permetrà treballar amb més comoditat, així com disposar d’un espai de reunió i també de magatzem per a l’arxiu i el material de què disposa. L’acte s’ha clos amb un aperitiu popular, que ha comptat amb a la presència d’uns 150 veïns i segons residents.

A la tarda, les activitats d’aquesta diada cultural i festiva s’han reprès amb un col·loqui titulat “Escriure al Pirineu, escriure el Pirineu”, moderat pel periodista de Montellà Guillem Lluch. Durant l’acte, l’escriptor i historiador Joan Obiols i l’historiador Oliver Vergés han debatut i reflexionat al voltant de la situació actual de la literatura i la cultura en general al Pirineu. La festa ha acabat amb un concert del grup de Puigcerdà “Jazz do it” i de la cantant Anna Barluenga, tot plegat acompanyat d’una xocolatada popular. A banda, durant tot el dia s’ha pogut veure una exposició de fotografies antigues de Montellà, Martinet, Víllec i Estana, emmarcada en el projecte de recuperació patrimonial que fa anys que realitza el GAM, titulat “Montellà ahir, te’n recordes?”. Aquesta exposició s’ha complementat amb una mostra de barraques de pastor de Cerdanya en miniatura elaborades pel bellverenc Ventura Altarriba.