01.12.2022 |
Viure als Pirineus

El Mercat dels Nassos de Llívia es trasllada a l'aparcament del Troc

Com ja és tradició, cada 30 de desembre, Llívia celebra un mercat recordant la llegenda de l'Home dels Nassos. En l'edició d'enguany, les 30 parades de productors agroalimentaris i d'artesans estrenen ubicació en l'aparcament del Troc. El canvi d'espai del carrer Francesc Bernades a l'aparcament  es deu a raons de seguretat per poder així complir amb la normativa vigent al respecte, i a la concentració en un mateix espai del mercat amb la carpa d'activitats que ubicarà la celebració de l'entrada del proper any.

Llívia
Llívia té un patrimoni i una història única.
El Mercat dels Nassos de Llívia es trasllada a l'aparcament del Troc

L'Home dels Nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies li queden a l'any. 

Tradicionalment, se sol explicar a la mainada que en aquest dia surt l'Home dels Nassos, una persona que té tants nassos com dies té l'any. Se'ls hi explica de tal forma que els nens s'imaginen un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara, sense pensar que el 31 de desembre a l'any li queda només un dia per acabar. Per arrodonir la broma, se solia dir als nens que se l'acabava de veure passar per algun carrer proper, per tal que correguessin a veure si el podien trobar. També hi havia qui creia veure'l  a les cantonades de l'aigua i així ho feien saber a les criatures. Als pobles petits, es deia que apareixia a l'església  i devorava la pica de l'aigua beneïda.

Aquests dies a Llívia, aLl més de poder visitar el Museu de la Fàrmacia Esteva, també hi ha l'exposició "Eròtic" a la Torre Bernat de So fins el dia 15 de gener en horari del Museu Municipal. 

El Mercat dels Nassos de Llívia es trasllada a l'aparcament del Troc
Comentarios