Maëva Gallarda, tota una campiona amb els patins

Les patinadores pirinenques ocupen llocs cada cop més destacats en l'àmbit nacional i estatal. Aquest mes de gener, la patinadora del Club de Patinatge Artístic Puigcerdà, Maëva Gallarda Rossell, de 16 anys, va quedar campiona d'Espanya a les proves de la categoria júnior que es van celebrar a la ciutat de Granada.

Maëva Gallarda Rosell
photo_camera Maëva Gallarda Rosell.

Maëva Gallarda va començar a ptinar als 6 anys i quan en tenia 9 va començar a competir. És filla de pare català i mare francesa d'origen andorrà, viu a Palau de Cerdagne i estudia l'últim any del batxillerat en econòmiques (Terminale ES). Entrena 12 hores a la setmana, 8 a la pista de gel, 2 de dansa i 2 de físic, i en els darrers anys ha aconseguit fer una gran progressió.

Ara el seu gran objectiu és de classificar-se per participar en el Mundial junior que es disputarà a principis del mes de març a Tallín, Estonia però arribar-hi és força complicat i haurà d'aconseguir una puntuació mínima en els diversos campionats en els quals participarà aquest mes de febrer. L'esforç i el treball hi seran segurs, la Maëva és una lluitadora i farà tot el possible per estar al lloc més alt de la classificació internacional de patinatge artístic, igual que moltes altres patinadores pirinenques que entrenen cada dia per assolir els seus objectius.