CRISI CORONAVIRUS

Llívia tanca l'edifici de l'ajuntament després que el seu alcalde, Elies Nova, hagi donat positiu de covid-19

L'Hospital de Cerdanya es prepara per fer front a l'augment de casos detectat aquest mes d'agost a la comarca
foto_3255574
photo_camera Elies Nova, alcalde de Llívia/Laura Busquets

L'edifici consistorial de Llívia (Cerdanya), que també acull les dependències del museu municipal, ha tancat preventivament les seves portes després que l'alcalde del municipi hagi donat positiu a la prova de la covid-19. De fet, el mateix batlle, Elies Nova, ha informat de la decisió aquest divendres, la qual s'ha adoptat seguint les instruccions dels organismes sanitaris. D'altra banda, l'Hospital de Cerdanya s'està preparant per fer front a l'augment de casos de coronavirus detectats aquesta darrera setmana d'agost a la comarca. Així, la zona d'aïllament de l'equipament s'ha estès a la planta d'hospitalització i, si la situació ho requerís, es podria tornar a posar en marxa la configuració que hi havia a la primera onada de la pandèmia.

Pla general de l'exterior de l'edifici de l'Hospital de Cerdanya, on es veu en primer terme un cartell que indica on està la zona d'Urgències. Imatge del 13 de març de 2020 (Horitzontal).

(Foto: Hospital de Cerdanya/Albert Lijarcio)

Durant tot l'agost, s'han detectat 28 nous positius a l'hospital, 9 dels quals han requerit d'ingrés. Segons han informat des del centre sanitari, l'augment de casos representa el 6% del total de les proves PCR que s'han dut a terme a l'equipament. Aquest repunt contrasta amb la tendència mantinguda des del mes de maig, quan es van comptabilitzar més de 80 dies sense hospitalitzacions per covid-19.

comentaris