04.12.2022 |
Viure als Pirineus

ESPORT FORMATIU

Llívia serà la seu de la primera edició de la Pyrenees Basket Cup

L’organització d’aquest torneig mou 130 equips de futbol i 64 equips de bàsquet.
Futbol Llívia
Camp de Futbol de Llívia / cerdanya.org
Llívia serà la seu de la primera edició de la Pyrenees Basket Cup

Llívia serà la seu de la primera edició de la Pyrenees Basket Cup. Aquesta és la novetat d'un torneig esportiu que s'ha celebrat a la Cerdanya en els últims 20 anys i que va néixer amb el nom de Cerdanya Cup, però sempre vinculat al futbol. Va créixer de tal forma que Cerdanya Cup va passar a dir-se Pyrenees Cup, ara fa tres anys. I l’èxit d’organització ha estat tan ben valorat que els organitzadors han promogut, aquest any, una competició amb el bàsquet com a protagonista i amb Llívia com a seu. Serà els dies 2, 3 i 4 de juliol.

200 equips de futbol i bàsquet

L’organització d’aquest torneig mou 130 equips de futbol i 64 equips de bàsquet. En el cas dels equips de futbol provenen majoritàriament de Catalunya però també n'hi ha de la resta de l'Estat espanyol, d'Andorra i també es preveu que n'hi hagi alguns de França i Portugal. Pel que fa el bàsquet, els equips participants seran de Catalunya i l'Estat espanyol.

La competició està pensada per als esportistes en formació i, en aquest sentit, el torneig tindrà, en el cas del futbol, equips de prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil, pel que fa els conjunts masculins. En noies, el futbol concentrarà infantil-cadet futbol 7 i juvenil-amateur futbol 11. En la competició de bàsquet les categories que jugaran seran mini, infantil, cadet i junior, tant en masculí com en femení.

Els escenaris on es celebraran les proves aquest any seran a Bellver de Cerdanya, Alp, Montellà i Martinet, Bolvir, Puigcerdà i Llívia, a la Cerdanya. Aquest any, per la situació de la Covid19, s'ha descartat derivar el torneig cap a pistes i camps esportius francesos com ara la Guingueta d’Ix, Oceja, Estavar, Font-romeu i Sallagosa. Però, davant la necessitat de seus, el torneig visitarà per primera vegada la Seu d'Urgell.

Tota la competició es farà seguint tots els protocols que fixen les federacions esportives espanyoles. Serem molt curosos en aquest sentit” ha explicat el coorganitzador de la competició, Dani Romero. El responsable del torneig ja avança que en les properes edicions es farà la competició del futbol i del bàsquet en caps de setmana diferents.

El director del CB Llívia-Puigcerdà, Lluís Lupión, ha valorat positivament que l’organització hagi apostat per incloure el bàsquet en el torneig i ha defensat la possibilitat que Llívia sigui l’escenari de les principals finals de la competició.

Més informació a https://pirineoscup.com/

Llívia serà la seu de la primera edició de la Pyrenees Basket Cup
Comentarios