MUNICIPIS

Llívia s’incorporarà a l'Associació de les Viles Termals de Catalunya

Els responsables de l’entitat han visitat, aquest dimecres, les instal·lacions dels banys de Llívia i n’han destacat el seu potencial

 

termals02
photo_camera L’alcalde de Llívia, Elies Nova, s’ha reunit amb Isidre Pineda / llivia.org

El municipi de Llívia passarà a formar part de l’Associació de les Viles Termals de Catalunya. L’alcalde de Llívia, Elies Nova, s’ha reunit, aquest dimecres, amb els responsables de l’entitat, els quals han fet una visita a les instal·lacions dels banys de Llívia. Durant la reunió, Nova ha avançat que proposarà al ple municipal que s’adopti l’acord d’integrar-se a la plataforma Catalunya termal.

El president de l’associació, i alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda, i la coordinadora del projecte, Marta Luque, han remarcat la singularitat de les termes llivienques. “Una oferta pública de bany, tot l’any, està molt bé. A més, el fet que la gestió del servei sigui públic fa que actualment Llívia tingui els banys termals públics més grans de Catalunya. El que s’ha fet a Llívia és excepcional”, ha indicat Pineda. 

termals01
L’alcalde de Llívia, Elies Nova, s’ha reunit amb el president de l’associació, i alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda / llivia.org

Pineda ha recordat que els objectius de l’associació són crear una xarxa de municipis termals a Catalunya, amb la voluntat d’ajudar-se uns i altres, crear una marca potent i donar-la a conèixer tot promocionant-la, sigui amb campanyes o essent presents a fires nacionals i internacionals. Alhora, l’associació vol promoure i difondre estudis científics sobre els beneficis de les aigües termals. I, més enllà, el grup pretén ser una entitat influent que defensi els interessos d’aquest sector.

L’associació, creada el març de 2022 (i des del 2023, membre de l’European Historic Thermal Towns Association), està formada avui per 14 municipis termals. Llívia aspira a ser el 15è membre actiu de l’entitat.

comentaris