TURISME CULTURAL

Llívia presenta una nova proposta en turisme cultural i familiar: el joc digital “Escape the Town”

L’Ajuntament de Llívia i la cooperativa que ha desenvolupat el joc signen un conveni que facilita la gratuïtat del servei 
escapethetown03
photo_camera Llívia presenta una nova proposta en turisme cultural i familiar: el joc digital “Escape the Town” / llivia.org

Llívia va presentar, el proppassat divendres, una nova proposta en turisme cultural i familiar: el joc digital Escape the Town. La presentació, que es va dur a terme a la sala d’actes de l’Ajuntament de Llívia, va reunir regidors de diferents municipis de Catalunya, tècnics comarcals i responsables d’institucions de la Cerdanya, entre altres. L’acte va estar presidit per l’alcalde de Llívia, Albert Cruïlles, i ha comptat amb la presència del cofundador de la cooperativa que ha desenvolupat el joc, Màrius Mansilla, que ha detallat i facilitat informació de l’aplicació digital.

escapethetown01
Llívia presenta una nova proposta en turisme cultural i familiar: el joc digital “Escape the Town” / llivia.org

Escape the Town és una aplicació digital que promociona la vila a través del joc en viu i que et porta a descobrir els racons més interessants del municipi, resolent enigmes i aprenent curiositats de la seva història.

Durant la presentació, Cruïlles va destacar que l’Ajuntament aposta per aquesta proposta turística que potencia el coneixement del patrimoni cultural i patrimonial de la vila i que complementa, a la perfecció, amb altres ofertes d'oci del territori, com ara l'esport, la natura i la gastronomia. Cruïlles també va dir que “la Cerdanya és un escenari idoni per a la pràctica del turisme cultural i patrimonial. I Llívia, en aquest sentit, un enclavament que té i ofereix tots els ingredients per a ser protagonista. El Museu de Llívia, és una destacada eina cultural i turística del municipi i de la comarca, que té projectes de futur com l’Espai Fita 0 o la museïtzació del fòrum romà Iulia Libica. Aquests elements, i molts altres, situen la nostra Vila en l’epicentre del turisme cultural cerdà”.

escapethetown07
Llívia presenta una nova proposta en turisme cultural i familiar: el joc digital “Escape the Town” / llivia.org

Per la seva banda, Mansilla va destacar que el joc digital de Llívia, que va inaugurar-se el 2021, ha gaudit d’un salt destacat de participació aquest mes de març, amb la gratuïtat de l’accés. “Des que el joc és subvencionat per l’Ajuntament, les xifres de participació s’han multiplicat per 10. Només en aquests primers 15 dies que l’aplicació és gratuïta ja tenim comptabilitzat més de 40 grups que s’han inscrit al joc”.