27.10.2021 |
Viure als Pirineus

CERDANYA

Llívia organitza un dissabte dedicat als arbres

Aquest dissabte, dia 25 de setembre, Llívia dedica una jornada a les arbredes de la Cerdanya. L'especialista Enric Orús, guiarà una sortida de matí per la Vall-Llobre (Llívia), camí de la Font del Sofre i de la Font del Ferro, mostrant les arbredes del camí que es dirigeix a Targassona, i que passa pel bosc de ribera del riu Estaüja, confluència dels rius de Targassona i de Neguilà. Per la tarda, Enric Orús parlarà dels arbres de la Cerdanya i del Capcir, la base del seu llibre, una guia dels arbres d’aquest indret geogràfic tant peculiar. Cal reserva prèvia al telèfon del museu municipal 972 896 313

arbredes-cerdanya-capcir-1170x420
arbredes-cerdanya-capcir-1170x420
Llívia organitza un dissabte dedicat als arbres

Dissabte de les arbredes de Cerdanya

La vegetació de la Cerdanya és de caràcter alpí continental amb trets mediterranis, i està condicionada per la morfologia de la Cerdanya, una comarca d’orientació est–oest amb una menor pluviositat respecte el seu entorn, per l’efecte fogony, per una gran insolació degut a la seva orientació, i per l’alçada i la latitud, que fa que trobem diversos nivell de vegetació: Des de l’estatge Alpí, a partir de 2300 metres, l’estatge subalpí entre 1600 i 2300 i entre 600 i 1600 metres l’estatge montà.

En aquest context climàtic, geogràfic i geològic, tal i com ens relata Cèsar Blanché i Vergés, hi trobem els arbres, estructuradors de l’ecosistema: proveïdors del cicle de la matèria orgànica, hàbitat per a espècies diverses i fixadors del sol, són un autèntic pal de paller ecològic al voltant del qual s’organitza la vida al bosc.

Enric Orús i Aguilar, d’ascendència cerdana, enginyer jubilat i amant de la natura, i voluntari del Jardí Botànic del Museu de les Ciències Naturals de Barcelona, s’ha dedicat amb passió a investigar i plasmar el seu coneixement en publicacions cerdanes, per millorar el coneixement dels arbres de la Cerdanya.

Enric Orús ens endinsa en el món dels arbres de la Cerdanya, a partir de la publicació del seu llibre Arbres de la Cerdanya i el Capcir (edicions Salòria, 2019), un compendi per ajudar el públic general a identificar i conèixer els arbres de la comarca.

Enric Orús ens acompanyarà en una sortida de matí per la Vall-Llobre (Llívia) camí de la Font del Sofre i de la Font del Ferro, mostrant-nos les arbredes del camí que es dirigeix a Targassona, i que transcorre el bosc de ribera del riu Estaüja, confluència dels rius de
Targassona i de Neguilà.

Per la tarda, Enric Orús ens parlarà dels arbres de la Cerdanya i del Capcir, la base del seu llibre, una guia dels arbres d’aquest indret geogràfic tant peculiar.

Data i hora: 25 de setembre

10:00 h – Sortida a les arbredes de la Vall-llobre (Font del ferro i font del sofre) Llívia.
19:00 h – Conferència del llibre Arbres de la Cerdanya i el Capcir (Edicions Salòria 2019).

Totes les activitat són gratuïtes.

IMPORTANT! La sortida durarà un parell d’hores. Cal portar roba d’abric pel fred i per si plogués en algun moment, gorra, crema, ulleres de sol i aigua.

Cal reserva prèvia al telèfon del museu municipal 972 896 313

Llívia organitza un dissabte dedicat als arbres
Comentarios